Home

Proiecte de bricolaj pentru casa ta

De cele mai multe ori preferăm să aruncăm la gunoi vechiturile din casă, fără să ne gândim că din ele putem face obiecte deosebite.

Reciclându-le, obiectele de care nu mai avem nevoie pot fi transformate în adevărate opere de artă si pot fi refolosite când îți reamenajezi locuința.

Din sticle și borcane vechi sau chiar cizme uzate poți crea vaze inedite pe care să le vopsești în culorile favorite. Din lăzi vechi poți face rafturi pentru cărți sau sertare. Din cutiile unor produse poți improviza casete pentru bijuterii sau suporturi pentru rechizite. Din cauciucuri vechi poți face tabureți sau măsuțe pentru cafea. Imaginația nu are limite când vine vorba de reciclare, iar marele avantaj este că te vei încadra într-un buget minim.

Natura are resurse limitate, iar reciclarea este soluția pentru un mediu înconjurător mai curat și mai sănătos. Studiile arată că anual sunt aruncate peste 6 miliarde de cauciucuri vechi, așa că de ce să nu le folosim pentru a realiza piese de mobilier pentru grădină sau decorațiuni și obiecte de joacă pentru copii?

Avantajul pieselor de mobilier DIY este că le poți modifica aspectul în fiecare an, schimbând, astfel, designul tale ori de câte ori dorești, iar asta cu mult mai ieftin decât dacă ți-ai cumpăra fotolii noi. Le poți schimba și culoarea, le poți suprapune pentru a le face mai înalte, poți înlocui pernele etc. 

Iată și alte idei pentru a refolosi vechiturile din casă, în moduri creative:

1. Dintr-un tablou vechi poți face unul nou cu ajutorul unui spray colorant. Trebuie doar să vopsești rama și pânza, iar apoi să ii găsești locul potrivit în casă.

2. Din păcate, în contextul revoluției electronice, din ce în ce mai multe persoane aleg să vândă discurile vinil. Dar, cum ar fi să le folosești ca piese de decor pentru diferite tipuri de amenajare?

3. Scările vechi sunt la mare căutare când vine vorba de amenajarea unei case în stil ‘eco-friendly’. Dintr-o scară de lemn poți crea rafturi, suport pentru ghivece, suport pentru tacâmuri în bucătărie și chiar un brad de Crăciun.

4. Altă idee este să reutilizezi umerașele ca suporturi pentru bijuterii și fotografii. De asemenea, umerașele se pot acoperi cu materiale rafinate și elegante pentru a avea un dulap cu haine în stil vintage.

5. Tăvile învechite pot fi vopsite și reutilizate ca tablouri, suporturi pentru cărți, reviste, lumânări, bijuterii etc.

6. Folosește o bicicletă ca suport pentru chiuveta din baie sau pentru ghivece. O poți colora într-o nuanța vie pe care să o asortezi decorului.

7. Răzătoarea veche pe care ai înlocuit-o deja cu una modernă ar putea deveni corp de iluminat, fie pentru bucătărie, fie pentru un living cu design neconvențional.

8. O greblă ar putea fi transformată în suport pentru pahare și o poți vopsi într-o culoare contrastantă cu cea predominantă din decor dacă vrei să dai accente deosebite încăperii.

Sursă foto: www.pinterest.com, www.shutterstock.com

 

 

 

Related posts

Sarea amară și beneficiile ei surprinzătoare

Adina Meyers

TENDINȚE Spoga + Gafa 2020: Grădina contemporană şi sustenabilitatea

Adina Meyers

Oglinzi cu rame în stil marin

Adina Meyers