Amenajari Interioare

Scaunul de birou: alegerea scaunului de birou ergonomic potrivit

Lucrul intr-un birou implica, in mod obisnuit, petrecerea unei perioade lungi de timp intr-un scaun de birou – o pozitie care adauga stres structurilor din coloana vertebrala.

Prin urmare, pentru a evita aparitia unor probleme de spate, este important sa aveti un scaun de birou care sa fie ergonomic si care sa sprijine partea inferioara a spatelui si sa promoveze o buna pozitie.

Ce fel de scaun de birou ergonomic este cel mai bun

Există multe tipuri de scaune ergonomice disponibile pentru utilizare la birou. Nici un tip de scaun de birou nu este neaparat cel mai bun, dar exista cateva lucruri care sunt foarte importante pentru a cauta un scaun de birou ergonomic bun. Aceste lucruri vor permite utilizatorului individual sa faca  scaunul sa corespunda perfect pentru nevoile sale specifice.

Ce caracteristici ar trebui sa aiba un bun scaun de birou ergonomic

In primul rand, avand in vedere stilul "conventional" al scaunelor de birou, exista o serie de lucruri pe care trebuie sa le aiba un scaun ergonomic, printre care:

  • Inaltimea scaunului. Inaltimea scaunului de birou trebuie sa fie usor de reglat.  O maneta de reglare pneumatica este cel mai simplu mod de a face acest lucru. O inaltime a scaunului care variaza de la 16 la 21 de centimetri de la podea ar trebui sa functioneze pentru majoritatea oamenilor. Acest lucru permite utilizatorului sa aiba picioarele bine fixate pe podea, coapsele orizontale si bratele egale chiar cu inaltimea biroului.
  • Latimea si adancimea sezutului scaunului. Scaunul trebuie sa aiba suficienta latime si adancime pentru a sustine confortabil orice utilizator. De obicei, latimea de 17-20 cm este standardul. Adancimea (din fata in spate a scaunului) trebuie sa fie suficienta incat utilizatorul sa poata sta cu spatele la spatarul scaunului de birou ergonomic, lasand in jur de 2 pana la 4 centimetri intre spatele genunchilor si sezutul scaunului. Inclinarea inainte sau inapoi a scaunului trebuie reglata.
  • Suportul lombar. Suportul spatelui inferior la un scaun ergonomic este foarte important. Coloana lombara are o curba interioara si sederea pentru perioade lungi de timp, fara sprijin pentru aceasta curba, tinde sa duca la slabirea structurilor interioare a coloanei inferioare. Un scaun ergonomic trebuie sa aiba o ajustare lombara (atat inaltime, cat si adancime), pentru a permite fiecarui utilizator sa isi poata adapta curba interioara a spatelui inferior.
  • Spatar. Spatarul scaunului de birou ergonomic trebuie sa aiba o latime de 50 cm. Daca spatarul este separat de scaun, acesta trebuie reglat in inaltime si in unghi. Ar trebui sa fie capabil sa sustina curba naturala a coloanei vertebrale.
  • Materialul pentru scaun. Materialul scaunului de birou trebuie sa aiba suficienta captuseala pentru a fi confortabil pentru utilizarea pe perioade lungi de timp. O tesatura de panza, care respira, este preferabila unei suprafete mai dure.
  • Cotiere. Acestea ar trebui sa fie reglabile, sa permita bratelor utilizatorului sa se odihneasca confortabil, iar umerii sa se relaxeze. Coatele si bratele inferioare ar trebui sa se odihneasca in timp ce antebratul ar trebui sa nu fie pe cotiera in timpul introducerii.
  •      Pivotul. Orice scaun ergonomic ar trebui sa se roteasca cu usurinta, astfel incat utilizatorul sa poata ajunge in diferite zone ale biroului sau, fara a fi tensionat.

Fie ca lucrati la birou sau acasa, intotdeauna, trebuie sa fiti foarte atent in alegerea unui scaun si a unui mobilier de birou adecvate pentru pastrarea unei posturi corecte atunci cand lucrati un timp mai indelungat!

Related posts

Culorile potrivite creeaza senzatia de spatiu generos

Adina Meyers

Resedinta permanenta la marginea Bucurestiului

Adina Meyers

Si o baie mica poate sa fie functionala

Adina Meyers