LifeStyle

Placile ceramice si tehnologia Evolution

Una din directiile în care s-au dezvoltat cercetarile recente în domeniul placilor ceramice este  reproducerea marmurei naturale sau a structurii pietrei naturale.

Eforturile s-au concentrat în  dezvoltarea de noi suprafete si în cresterea grosimii placilor ceramice, în obtinerea unor noi culori si desene, asa numitele “placi structurate”, lucruri care acum sunt un pas obligatoriu pentru generarea de idei noi si dezvoltarea tendintelor.

Placile ceramice care reproduc perfect marmura naturala oferite de compania Romstal sunt realizate de furnizorul Rondine Group prin tehnologia „Evolution”.

Colectiile sunt disponibile în finisaje mate si lucioase, produsul final fiind obtinut în urma unui proces de imprimare digitala în policromie, de înalta rezolutie, a placilor ceramice. Principiul de functionare a noii tehnologii este urmatorul: se scaneaza la înalta rezolutie o bucata de marmura naturala de dimensiuni mari, fotografia este introdusa în computer care decupeaza în mod aleatoriu imagini din diferite parti ale fotografiei sursa, care mai apoi sunt imprimate pe placi, obtinandu-se astfel modele grafice diferite, neexistand doua placi asemanatoare. Este folosita o cerneala speciala care permite imprimarea unor desene de înalta definitie pe suprafata placilor ceramice. Procesul ofera flexibilitate totala în design si în acest mod se produc placi portelanate cu design unic.

Placa ceramica are o absorbitie de apa mai mica decat placa de marmura naturala ceea ce îi confera rezistenta în timp, rezistenta la pete, nu se uzeaza si nu necesita întretinere. În plus, placile ceramice se monteaza usor si nu necesita adezivi speciali.

Placile au un design unic datorita imprimarii unor imagini diferite “decupate” din fotografia sursa a marmurei naturale. Se pot combina placi cu finisaje mate cu finisaje lucioase, placile cu suprafata neteda cu placi structurate pentru a obtine efecte decorative interesante.

Dimensiunea placilor rectificate, mate sau lucioase: 60×60, 30×60, 30×30

Placi structurate: 30×30

Colectia include piese speciale (plinte, trepte, etc.) si este disponibila în doua grosimi, 95 si 105 mm.

Related posts

Cum să protejăm animalele de companie pe caniculă

Adina Meyers

In trend: culorile curcubeului

Adina Meyers

Aranjeaza-ti interiorul si exteriorul locuintelor, urmarind cele mai noi sezoane la Fine Living

Adina Meyers