Calatorii LifeStyle

O calatorie in paradis

Adevenit deja un cliseu sintagma „Grecia, paradis turistic”, un cliseu bazat insa pe calitatea reala a turismului grecesc.

O demonstreaza cifrele, care spun ca, in aceasta tara, turismul asigura 15% din venitul intern brut.

Despre Grecia stim de la orele de geografie ca este situata in Peninsula Balcanica, la sud de Bulgaria, Macedonia si Albania si la vest de Turcia, si ca se mandreste cu un litoral de 13.676 km la Marile Egee, Ionica si Mediterana. Republica Elena este membra a Tratatului Nord-Atlantic, Uniunii Europene si a zonei euro, are o suprafata totala de 131.940 km2 si capitala la Atena, cel mai mare oras al tarii. Este formata dintr-o parte continentala cu numeroase golfuri si peninsule (Peloponezul) si o parte insulara (aproximativ 3000 de insule, dintre care mai putin de 200 dintre ele sunt locuite).

Relieful este preponderent muntos, cea mai mare altitudine fiind inregistrata de Muntele Olimp (2.917 metri).

Plaje cu nisip auriu, mare albastra, munti, insule paradiziace, sate pescaresti izolate, situri istorice la tot pasul – sunt atractii care depasesc asteptarile oricarui turist care viziteaza Grecia.

Destinatii pe care nu trebuie sa le ratezi Atena este un oras de exceptie, in care poti petrece un concediu de neuitat, cu bani Grecia este o destinatie preferata anual de milioane de turisti din toata lumea pentru peisajele minunate, traditiile frumoase si ospitalitatea localnicilor.

Serbarea zilei nationale

Grecii de pretutindeni isi sarbatoresc Ziua Nationala pe data de 25 martie, cand rememoreaza declansarea Razboiului de Independenta din 1821 pentru eliberarea de sub dominatia otomana. Acest moment coincide cu aparitia statului modern si autonom Grecia si totodata cu inceputul prosperitatii interne.

Ziua de 25 martie le aminteste grecilor, dar si celorlalte popoare balcanice Revolutia, declansatorul unui proces istoric care a schimbat harta regiunii. Grecii au dus un razboi

indelungat impotriva Imperiului Otoman (timp de 10 ani, intre 1821-1831) pentru a-si castiga independenta, razboi care s-a finalizat cu succes, datorita interventiei armatelor Marii Britanii, Frantei si Rusiei, si care a pus capat celor patru secole de dominatie otomana. Pentru a comemora aceasta victorie, a fost aleasa data de 25 martie, intrucat, conform traditiei, pe 25 martie 1821, preotul grecocatolic Paleon Patron Germanos a binecuvantat un steag al Greciei la manastirea din Agia Lavra, proclamand astfel inaltarea nationala.

O calatorie in paradis putini. Este o metropola plina de istorie, in care vei gasi numeroase situri arheologice, muzee si biserici in stil bizantin. Neaparat mergi la Acropole, unde se afla Parthenonul, ridicat in sec. V i.Hr., la Agora, Teatrul lui Dionisos si Templul lui Zeus. Nu pleca din Atena pana ce nu ai cumparat cateva suveniruri din Plaka si pana ce nu ai vazut Stadionul Olimpic, Academia, Universitatea si schimbarea garzii la Parlament.

Peninsula Peloponez, situata in sudul tarii, este renumita atat pentru peisajele superbe, cat si pentru istoria ei. Dintre numeroasele regiuni din care este formata amintim orasele Micene si Corint, ideale pentru plimbari.

Oracolul din Delphi, despre care anticii credeau ca e centrul lumii Traseul original din Olympia, locul in care au luat nastere jocurile olimpice, intre sec. VIII si IV i.Hr.

Insula Santorini, unde vei admira casele albe, construite pe o stanca ce are vedere

spre caldera, orasul impietrit Akrotiri si plajele cu nisip negruMeteora, cu cele 6 manastitri construite pe formatiuni stancoase ciudate, si Muntele Athos

Related posts

Lansarea cartii „Homeopatie in psihoterapie – remedii in terapia cognitiv-comportamentala”

Adina Meyers

Ma privesc in oglinda si te vad pe tine

Adina Meyers

Supă cremă de mazăre cu mentă și parmezan

Adina Meyers