Mândră „fiică” a neoclasicismul francez, această superbă vilă de închiriat din centrul Bucureștiului fascinează prin liniile sale fine, finisajele desăvârșite și temele mitologice și antice pe care le abordează cu rafinament în fiecare încăpere. Construită în 1898, ca reședință a familiei boierului Râșnoveanu, clădirea de pe Părintele Galeriu nr. 7-9 a fost complet consolidată, restaurată și pusă în valoare abia în intervalul 2008 – 2009.

Casa despre care vă vorbim se înalță pe 4 nivele (subsol, demisol, parter și mansardă) și se întinde pe o suprafață de 480 de mp, compartimentați în 8 camere, 4 grupuri sanitare, un open space la mansardă și o curte liberă de 100 mp.

Construită perfect simetric, casa este alcătuită din două corpuri gemene, construite „în oglindă”, ce pot fi utilizate atât separat, cât și ca un singur imobil. Acestea sunt alipite și comunică la nivelul fiecărui etaj. Căile de acces dintre ele pot fi însă anulate, cele două corpuri devenind astfel imobile independente, cu intrări principale și secundare separate și chiar cu două curți diferite.

Proprietatea, aflată în zona Moșilor, a fost restaurată complet în 2009, de la fundație până la acoperiș, având nivelul maxim de siguranță, din punct de vedere al protecției seismice. Clădirea este izolată fonic și termic. Planurile sale originale au fost respectate cu fidelitate: de la stucatura bogată a fațadelor și până la ușile și ferestrele din stejar masiv sculptat, aerul neoclasic al casei a fost păstrat în totalitate. Vila a beneficiat de asemenea de dotări și îmbunătățiri de cea mai bună calitate.

De cum veți intra, veți păși pe parchetul din lemn de stejar masiv în drum spre scările interioare fabricate din același material. Veți putea admira priveliștea prin vitraliile din holul central, veți trece prin uși din lemn masiv cu elemente sculptate manual cu măiestrie și vă veți delecta privirea cu glafuri din marmură și fresce executate de cei mai talentați profesioniști.

Neoclasicul francez se îmbină armonios cu modernismul zilelor noastre asigurându-vă confortul și siguranța de care aveți nevoie, prin centrala termică Wiessman cu care vila de închiriat este dotată, prin sistemul de aer condiționat și cel de supraveghere video. Beneficiază, de asemenea, de videointerfon și vine cu 3 locuri de parcare.

Datorita compartimentării sale practice, a finisajelor și a dotărilor, casa de închiriat este perfectă atât ca reședință privată cât și ca sediu reprezentativ de companie.

Proprietatea este listată pe Otho Estate.

 

 

Related posts

DIY: 5 idei de suporturi pentru laptop

Adina Meyers

Vrei sa scapi de cabluri? Iata cum alegi boxele bluetooth / wireless astfel incat sa ofere o calitate superioara a sunetului

Adina Meyers

Modele florale supradimensionate in interiorul casei tale

Adina Meyers