LifeStyle

3000 de persoane au alergat pentru a promova un stil de viata sanatos

Sâmbătă, 21 mai, a avut loc Crosul Universităţii din Bucureşti şi Cora Lujerului Challenge la care au participat peste 3000 de persoane.

Startul s-a dat la ora 10.00 din faţa Facultăţii de Drept (Bd. Mihail Kogalniceanu, nr 36-46, sector 6), însă,înaintea acestuia, a avut loc o încălzire generală a participanţilor la cros coordonata de atletul Howard Dell, oferită de către unul dintre principalii sponsori ai competiţiei- Accenture. Canadianul Howard Dell este fost campion la diferite competiţii sportive printre care decatlon şi olimpiada de bob, a jucat în serialul „Tânăr şi Neliniştit”, dar şi în numeroase filme alături de Halle Berry sau Steven Segal. Însă cea mai importantă victorie este cea in lupta cu viaţa.

După momentul energizant al încălzirii,  alergatorii cu vârste cuprinse între 12 si 73 de ani  li s-a urat succes în competiţie de către candidata la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, o practicantă activă a diferitelor sporturi, dar şi o susţinătoare a unui stil de viaţa sănătos.

Traseul crosului a avut 3,8km, cu plecare din Piaţa Operei, continuând pe Splaiul Independenţei, Şoseaua Cotroceni, Bulevardul Iuliu Maniu, cora Lujerului. Primul alergător a sosit în zona de finish la doar 18 minute după start.

Au alergat veterani,seniorii, studenţi, copii peste 12 ani, profesori din cadrul Universităţii Bucureşti şi angajaţi ai cora Lujerului, iar fiecare dintre câştigători a primit premii substanţiale constând în LCD-uri, laptop-uri, tablete, role, abonamente la săli de fitness, produse de îngrijire şi multe alte premii interesante.

Anul acesta a existat o taxă de înscriere de 5 lei, iar sumele strânse au fost donate în totalitate Asociaţiei MAME pentru a asigura copiilor bolnavi de cancer, beneficiari ai organizației, suportul, consilierea și recuperarea socio-medicală de care au nevoie în perioada de confruntare cu boala.

Ca in fiecare an, această competiţie sportivă organizată în parteneriat de către Universitatea Bucureşti şi Cora Lujerului a avut ca scop promovarea unui stil de viaţă sănătos şi a unei atitudini competiţionale, vizând toate categoriile de vârstă.

Sponsorii competitiei: Accenture, Avon, Divertiland, primaria Sectorului 6 au oferit câştigătorilor cadouri importante, dar şi diferite activităti distractive înainte de start şi dupa sosirea la finish.

Aceasta competiţie sportivă a fost posibilă şi prin sprijinul autorităţilor locale precum Poliţia Rutieră, Poliţia Generala a Capitalei, Jandarmeria Română care  au fost alaturi de Cora Lujerului si Universitatea Bucureşti pentru buna desfăşurare a crosului. 

Related posts

Idei de cadouri pentru inaugurarea casei în 2021

Adina Meyers

Castigator concurs Teka

Adina Meyers

Patru manifestări cunoscute publicului au încheiat primul semestru expozițional 2019 al ROMEXPO

Adina Meyers