Calatorii LifeStyle

Modelier – ia masurile perfecte pentru timpul tau liber!

Casa ce gazduieste Modelier-ul, de pe strada Duzilor, nr. 12, apartine perioadei interbelice si a fost proiectata (dupa spusele proprietarilor) de acelasi arhitect caruia ii este atribuit si proiectul Cinematografului Dacia. Atmosfera este una relaxata si creativa.

De ce Modelier? Pentru ca este un loc tematic, in care detaliile, formele, texturile si culorile joaca un rol important si pentru ca, din punct de vedere semantic, modelierul este o persoana care concepe si confectioneaza modelele. Candelabrul din umerase, corpurile de iluminat in forma de joben, fracul vechi de pe un manechin, panoul de nasturi de la intrare si gradatiile unui metru de croitorie aplicate pe scaunele inalte de bar reprezinta eticheta Modelier.

„Am ales ca amplasament aceasta cladire pentru arhitectura deosebita, cu elemente decorative exterioare in stil Art Deco si cu incaperi inalte. Piesele originale ale casei, pastrate din generatie in generatie − scara, usile interioare cu geamuri fatetate, pendulul, soba, parchetul vechi si un bufet din lemn masiv − fac acum parte din Modelier.”

Daca exteriorul si interiorul cladirii pastreaza o nota clasica in design, terasa este clar o creatie contemporana. Un graffiti facut pe calcanul casei vecine, in jurul unui chenar alb, pe care se proiecteaza filme, scurtmetraje sau documentare, reprezinta punctul de maxima atractie, in timp ce mesele si fotoliile facute din europaleti si textile colorate completeaza ideea de design urban, cu vadite conotatii underground. Destinat evenimentelor cultural-artistice si petrecerilor, Modelier-ul gazduieste workshopuri, shootinguri foto-video, seri tematice, degustari, concerte in aer liber, proiectii. Pe perioada verii functioneaza ca terasa, unde oaspetii pot savura o inghetata, pot bea o bere rece, un cocktail bine facut sau o limonada racoritoare, iar, din septembrie, s-a deschis si bucataria, cu un meniu care este, desigur, la fel de inedit ca locatia.

Atmosfera boema din interior este data de obiectele cu look retro, de elementele vechi, autentice ale casei, dar si de decoratiunile mestesugite chiar de proprietari, cum este panoul cu nasturi.

Look-ul retro al interiorului este asigurat de lucrurile originale, care au fost pastrate in decor si valorificate. De pilda, bufetul a devenit punctul central al amenajarii, atragand toata atentia asupra uneia dintre camere, prin masivitate si eleganta, in contrast cu mesele albe, moderne, cu linii drepte. O idee inspirata a fost aceea de a-l „incarca” cu accesorii de mercerie, pentru a sustine tema decorativa.
 
Combinarea pieselor de mobilier noi si vechi are rolul de a face legatura intre cele doua stiluri decorative abordate: contemporan, la exterior, si clasic si boem, in interior.

Text: Dana Sultana

Related posts

Despre siguranta si protectie in locuinta personala

Adina Meyers

Identitatea culturală gastronomică a României:

Adina Meyers

Cum sa economisim bani pentru casa noastra

Adina Meyers