Amenajari Interioare

Alegerea combinei frigorifice – 8 pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a lua decizia potrivita pentru casa ta

In momentul alegerii unei combine frigorifice, trebuie sa iei in calcul mai multe caracteristici astfel incat sa te asiguri ca vei achizitiona un produs care sa raspunda perfect cerintelor tale. Tipul combinei, capacitatea interioara, tipul racirii, compartimentarea, functiile, consumul si designul sunt doar cateva elemente pe care trebuie sa nu le scapi din vedere cand pleci in cautarea combinei frigorifice potrivite. Cu toate astea, daca treci prin urmatorii 8 pasi, poti sa te asiguri ca ai luat cea mai buna decizie.

1. In primul rand, trebuie sa te hotarasti daca ai nevoie de o combina frigorifica sau de un frigider. Diferenta dintre cele doua consta in faptul ca frigiderul are un spatiu foarte mic in care poti congela mancarea. Astfel, frigiderele sunt potrivite pentru cei care isi fac des cumparaturile si consuma alimentele intr-un timp scurt. Combinele frigorifice sunt potrivite celor care vor sa pastreze alimente precum fructe de sezon sau legume un timp indelungat, congelandu-le chiar si pe toata durata iernii. De asemenea, datorita spatiului generos, combinele frigorifice sunt recomandate familiilor sau celor care prefera sa nu piarda mult timp in magazine si sa isi faca aprovizionarea mai rar.

2. Combinele frigorifice, la randul lor, se pot clasifica astfel: cele care au congelatorul pozitionat in partea de sus, cele care il au in partea inferioara, sub frigider, si cele care il au in partea laterala a frigiderului, respectiv asa numitele Side-by-Side. In cazul in care accesezi frigiderul de mai multe ori pe zi, va fi mai comod si mai sanatos pentru tine daca va fi pozitionat in partea superioara a combinei frigorifice. Astfel, alimentele de uz curent iti vor fi mai la indemana.

3. Dupa ce ai trecut de pasii generali de mai sus, este momentul sa te hotarasti asupra dimensiunii combinei frigorifice, in functie de spatiul disponibil in bucatarie, de marimea familiei si de obiceiurile tale de cumparare. Inaltimea combinelor frigorifice poate varia intre 140 si 160 cm pentru modelele cu congelatorul in planul superior si intre 175 si 200 de cm pentru cele cu congelatorul in planul inferior. De asemenea, poti opta pentru modelele Side-by-Side care au congelatorul in partea laterala, latimea acestora fiind de 180 cm. Modelele mai spatioase sunt recomandate familiilor si celor care prefera sa faca saptamanal cumparaturile. Totodata, acestea sunt indicate si celor care consuma mancare gatita, deoarece stocarea acesteia necesita un spatiu generos.

4. Spatiul interior este o caracteristica foarte importanta si un factor definitoriu in alegerea combinelor frigorifice, deoarece cu cat acestea sunt mai incapatoare si mai bine organizate, cu atat vei putea pastra proaspete mai multe alimente, un timp mai indelungat. Modelele SpacePlus® de la Electrolux ofera cea mai mare capacitate interna, fara extinderea dimensiunilor exterioare. Astfel, in loc sa mergi aproape zilnic la cumparaturi, o singura aprovizionare saptamanala iti va fi suficienta.

5. Un alt aspect important este tehnologia de racire. Aceasta poate fi clasica (frigider cu dezghetare automata si congelator cu decongelare manuala), sau No Frost pentru congelator (fara gheata), sau Full No Frost pentru intreaga combina. Circulatia aerului intre cele doua compartimente, in cazul combinelor Full No Frost, creeaza riscul deshidratarii alimentelor din cauza umiditatii scazute in frigider. Mai mult, acest flux de aer poate determina si un transfer de mirosuri. Pentru a elimina aceste dezavantaje, Electrolux a lansat tehnologia revolutionara TwinTech® FrostFree care separa cele doua circuite de racire alocate frigiderului si congelatorului, pentru a asigura un nivel optim de umiditate. Astfel, datorita ventilatiei, temperatura va fi aceeasi pe fiecare nivel, ceea ce-ti va oferi o flexibilitate maxima in stocarea alimentelor. Mai mult, in congelator, tehnologia FrostFree® va conserva mai bine alimentele prin congelare rapida, eliminand problema decongelarii, a pachetelor lipite si a spatiului redus cauzat de formarea ghetii. De asemenea, poti scapa de grija mirosurilor neplacute dezvoltate in compartimentul frigiderului datorita filtrului TasteGuard®.

6. Functiile sunt un alt aspect ce nu trebuie scapat din vedere, deoarece acestea iti pot oferi o adaptare perfecta a combinei la nevoile tale. Combinele frigorifice Electrolux sunt dotate cu functii inteligente precum „Holiday”, „Shopping” sau „Fast Freeze”. Prima permite setarea temperaturii frigiderului la 14°C, reducand consumul de energie in perioada in care esti in concediu si evitand totodata aparitia bacteriilor, a fungilor si a mirosurilor neplacute. Inainte de activarea aceastei functii, este necesara golirea frigiderului de alimentele perisabile. De asemenea, pentru a raci rapid mancarea proaspata si pentru a evita cresterea temperaturii alimentelor deja depozitate, functia Shopping reduce temperatura frigiderului pentru o perioada determinata de timp. Astfel, in momentul in care te intorci de la cumparaturi, frigiderul tau va raci rapid noile alimente, pastrand in acelasi timp climatul optim in interiorul sau. Totodata, cu ajutorul functiei Fast Freeze, congelatorul congeleaza rapid alimentele introduse pentru a le pastra in totalitate valorile nutritive.

7. Nu uita nici de importanta unui consum redus de energie. Pentru a avea grija de facturile tale la energie, gama Electrolux Inspiration iti pune la dispozitie modele incadrate in clasa energetica A+++, care au un consum apropiat de cel unui bec.

8. Nu in ultimul rand, aspectul combinei frigorifice poate adauga un plus de stil bucatariei tale. Fie ca alegi o culoare indrazneata sau una clasica, precum alb sau tip inox, liniile modelelor Electrolux aduc designul elegant, caracteristic tuturor produselor Electrolux, chiar in bucataria ta.

Mai multe detalii despre combinele frigorifice de la Electrolux pot fi aflate accesand www.electrolux.ro.

 

 

Related posts

O idee practica: Cum sa refolosesti sacosele de rafie

Adina Meyers

Casa moderna si spatioasa in Bucuresti

Adina Meyers

Brandul de lux VINOTTI spune ”Prezent!” la Târgul de mobilă de la Romexpo

Adina Meyers