Home

Da obiectelor un nou look

Orice poate fi refolosit si transformat! Asta ne invata cei de la Reciclare Creativa. De cele mai multe ori, ai nevoie de mai putine lucruri decat crezi.

Descopera tehnica servetelului

In cazul de fata, iti trebuie: un obiect pe care vrei sa il decorezi, foarfece, servetel, adeziv (solutie pentru tehnica decoupage-ului sau aracet diluat). Atat de simplu!

Etape generale: pregateste servetelul, lipeste si finiseaza obiectul.

In detalii:

1. Desfa in trei servetelul pe care urmeaza sa-l aplici pe obiect si alege pentru lucru fasia cea mai colorata.

2. Pregateste obiectul pe care il vei decora prin tehnica servetelului, curatandu-l de grasime (sau de resturile de la etichete).

3. Masoara servetelul pe obiect si ajusteaza-l daca este cazul.

4. Cu o pensula, aplica un strat subtire de adeziv si lipeste o parte a servetelului.

5. Din aproape in aproape, aplica adeziv si lipeste servetelul pe toata suprafata dorita.

6. Dupa ce ai acoperit toata suprafata cu servetel, mai aplica un strat subtire de adeziv, pentru un aspect ingrijit si pentru rezistenta.

7. Decoreaza cu sfoara sau cu alte materiale.

Succes! 🙂

Reciclare Creativa inseamna oameni cu grija fata de mediul inconjurator, care au gasit alternativa la reciclare prin transformarea obiectelor scoase din uz in produse ingenioase, creative, practice sau artistice.

Raluca Paul, parte din comunitatea Reciclare Creativa, mestereste obiecte si accesorii din materiale reciclate prin diferite tehnici si metode.

La inceput a pornit cu un mic butic de accesorii si obiecte reciclate creativ, iar apoi experienta a ajutat-o sa puna bazele Atelierului Lukico − propria ei organizatie. Alaturi de colega ei psiholog, organizeaza ateliere de dezvoltare personala prin mijloace artistice pentru scolari si prescolari. Oferind un model sanatos de receptivitate si grija pentru natura, Atelierul Lukico are un aport in societate intr-o maniera relaxata, dar cu o mare atentie asupra viziunii copiilor.

Secretele de lucru ale Ralucai pot fi invatate la evenimentele pe teme ecologice pe care ea le coordoneaza in cadrul echipei Reciclare Creativa si la atelierele Lukico.

Text: Raluca Paul

Related posts

DecoraÅ£iuni handmade pentru pasionaÈ›ii de călătorii – FOTO

Adina Meyers

Work from home: cum să creștem productivitatea

Adina Meyers

Aranjament floral în stil ikebana. Încearcă și tu!

Adina Meyers