LifeStyle

Miele da startul campaniei de colectare a doua tone de haine pentru copiii nevoiasi, in parteneriat cu Crucea Rosie Romana

Derulata la initiativa Miele, in parteneriat cu Crucea Rosie Romana, campania vizeaza colectarea a cel putin doua tone de haine in perioada 27 iunie – 31 iulie si se adreseaza institutiilor de invatamant (scoli si gradinite), organizatiilor, dar si persoanelor care vor sa participe la aceasta actiune. Hainele vor fi spalate, uscate si calcate cu ajutorul echipamentelor profesionale Miele, inainte de a fi donate catre centre.

Miele s-a adresat pana acum parintilor si profesorilor din sase gradinite si scoli, invitandu-i sa ofere hainele care sunt in stare buna. In actiunea umanitara s-au inscris pana in momentul de fata American International School of Bucharest, British School, Gradinita Zece, Gradinita Ioanid, Gradinita Kid Time si Greek School. 

“Oricine poate veni la sediul nostru din Otopeni sa aduca haine pentru copiii nevoiasi, nu doar institutiile de invatamant care au dat curs deja invitatiei noastre. Dorim sa strangem cel putin doua tone de haine pana la sfarsitul lunii iulie”, a declarat Ioanna Balogianni, Product Manager Miele.

Miele a dezvoltat campanii similare in Grecia si in Cipru. In 2011, sapte tone de haine au fost colectate in magazinele exclusive Miele si in lanturile de magazine electrocasnice partenere Miele, iar acestea au fost donate catre anumite biserici si ONG-uri precum  „Hamogelo tou Paidiou” („The Children’s Smile”), care sprijina copiii si familiile nevoiase. In aprilie 2012, Miele a colaborat pentru prima oara cu Crucea Rosie in Cipru, reusind sa colecteze aproximativ trei tone de haine de la scolile primare din Lefkosia (Cipru).

“Am inceput in Grecia, am continuat in Cipru si, acum, ne implicam intr-o actiune similara in Romania pentru ca vrem sa oferim cat mai mult ajutor si solidaritate celor din jurul nostru. Am inteles sa realizam acest lucru prin a pune experienta noastra de 111 ani in productia de masini de spalat in sprijinul actiunii derulate de Crucea Rosie Romana. Rezultatele obtinute pana acum ne dau speranta ca si in Romania vom reusi sa implicam cat mai multi oameni in aceasta campanie”, a declarat Ioanna Balogianni, Product Manager Miele.

Hainele pe care le va strange Miele in Romania vor fi donate de catre Crucea Rosie Romana copiilor din centrele de plasament din Bucuresti si Ilfov. Primul centru de plasament care va primi donatia de haine va fi Centrul Sfantul Spiridon din Sectorul 4 Bucuresti, unde sunt institutionalizati 90 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani. 

„Am fost incantati de initiativa civica a Miele si credem ca implicarea companiilor private in comunitate are un rol semnificativ pentru vietile oamenilor. Le multumim partenerilor nostri pentru gestul de responsabilitate sociala de care dau dovada si speram ca acest proiect sa ajute cu haine un numar cat mai mare de copii din centrele de plasament din Capitala”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Rosii Romane.

Hainele colectate in showroom-ul Miele vor fi spalate, uscate si calcate cu aparate si solutii de curatare profesionale Miele de catre curatatoria ecologica Euroservice Technology, echipata cu aparate Miele.

Miele a produs, in anul 1901, prima masina de spalat din lume cu o cuva din lemn pentru uz casnic, pe care a denumit-o Hera. De atunci, Miele a continuat sa inoveze constant pe acest segment prin intermediul produselor sale, precum cuva unica Miele tip fagure, alaturi de solutiile complete de ingrijire si intretinere a hainelor, fiind singura companie care furnizeaza un sistem complet de spalare,

de la masini automate de spalat rufe, la uscatoare cu tambur, calandre de calcat si o gama larga de detergenti si produse de curatare pentru masinile de spalat.

“Vrem sa punem toata aceasta experienta de care dispunem, precum si solutiile dezvoltate in tot acest timp, in sprijinul si suportul actiunii de colectare a hainelor pentru copiii nevoiasi”, a declarat Theofilos Romaios, Sales & Administration Manager Miele Romania.

Implicarea companiei germane in actiuni umanitare va continua printr-o serie de initiative umanitare: “Acesta este doar inceputul. Este o onoare sa-i sprijinim pe cei care au nevoie de ajutorul nostru si dorim sa continuam demersul cu actiuni noi si in a doua parte a anului”, a declarat Theofilos Romaios. 

Related posts

Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie si festivalul Mondial de Fotografie 2010

Adina Meyers

Flori de mai

Adina Meyers

Proiectul legii vaccinarii genereaza abuzuri si creeaza discriminari

Adina Meyers