Valea Prahovei este, in aceasta perioada, punctul de interes al tuturor celor care vor sa evadeze din cotidian pentru a se relaxa intr-o vacanta, pentru a practica sporturile de iarna sau pur si simplu pentru a admira privelistea si pentru a se bucura de aerul curat si de zadapa. Pentru cei care vor sa aiba parte de intimitate, confort si caldura unui camin chiar si in vacanta, o astfel de casa situata intr-o zona linistita a unei statiuni montane este de preferat unei camere dintr-un hotel de lux sau dintr-o pensiune cu pretentii. De acest lucru sunt convinsi si proprietarii casei de la Busteni, care, in plus, stiu ca intr-o casa de vacanta iti poti invita prietenii si iti poti petrece timpul exact asa cum doresti fara a tine cont de reguli, de program si profitind, din plin, de intimitatea pe care o asigura doar un camin. In plus, fericitii proprietari ai acestei resedinte temporare la munte pot veni in vacanta atunci cind vor, fara limita de timp, fara grija rezervarilor prealabile si fara a-si planifica un buget. In perioadele in care nu se bucura personal de casa de vacanta o pot ceda prietenilor sau o pot inchiria pentru a acoperi cheltuielile de intretinere, intrucit, intr-o zona turistica, in sezon, intotdeauna vor exista persoane interesate sa petreaca o vacanta la un pret mai mic decit ar fi nevoiti sa plateasca la receptia unui hotel.

Casa de vacanta trebuie sa aiba dimensiuni mici, astfel incit proprietarul, familia sa si prietenii apropiati sa se simta confortabil, ca intr-un camin.

“Un aspect foarte important este ca o astfel de resedinta trebuie sa fie eficienta din punct de vedere energetic”, au spus proprietarii. Tinind cont ca timpul pe care il petreceti intr-o astfel de casa este limitat, nu are rost sa cheltuiti prea multi bani pentru intretinerea ei, intrucit, in caz contrar, in scurt timp veti realiza ca este mai bine sa renuntati la proprietate si sa va cazati la hotel in timpul vacantelor. “Intr-o casa de vacanta spatiile trebuie sa fie compartimentate intr-un mod ingenios pornind de la definitia unei vacante. Spre deosebire de resedinta permanenta unde se acorda o atentie deosebita separarii spatiilor de odihna de cele comune, in acest caz este important sa va ginditi la un living generos si la dormitoare complet independente unul fata de altul, si cind spun acest lucru ma gindesc la compartimentarea specifica unei structuri de cazare omologate, in care fiecare camera are propriul grup sanitar si propria terasa”, a spus arhitectul Gabriel Obreja. In cazul acestei case, dormitoarele au fost amplasate la etaj, in timp ce parterul a fost rezervat socializarii. In plus, daca peisajul din jurul casei merita sa fie admirat, asa cum este in cazul casei de la Busteni, este pacat sa nu optati pentru geamuri de dimensiuni mari, chiar si pentru suprafete vitrate. Daca ati visat dintotdeauna la o astfel de casa, acum este momentul sa va transformati visul in realitate, pentru ca vila de la Busteni este, in prezent, pe piata imobiliara, facind parte dintr-un complex rezidential cochet.

Lambriul exterior din lemn, coloanele de sustinere si pridvorul sunt elementele care contureaza personalitatea casei de vacanta, apropiind-o de traditie si de natura.

In acelasi timp, este foarte important ca o astfel de casa de vacanta sa se integreze, din punct de vedere arhitectural, cadrului natural asa cum s-au gindit si proprietarii de la Busteni. “Daca vorbim despre o casa de vacanta la munte este indicat ca proprietarii sa ia in considerare un proiect cu detalii traditionale realizate din materiale ecologice”, a mai spus arhitectul.

In curand, pe piata, un nou numar al revistei Casa Mea. Nu-l rata!

Related posts

Obiectele inutile pot aglomera si o locuinta mare

Adina Meyers

Despre amenajarea unei sufragerii pentru amatorii de filme

Adina Meyers

Curte rustică, interior clasic

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe