LifeStyle

Soluții inspirate prin care reduci valoarea facturilor lunare

 

 

 

 

 

Indiferent care sunt veniturile tale constante, economiile pe care le faci pot fi mereu mai mari, cu doar câteva ponturi. Îți spunem ce schimbări să faci în casă pentru o pușculiță mai grea.

 

Cu siguranță ai perioade în care simți că banii îți curg printre degete, indiferent de eforturile pe care le faci pentru a economisi. Chiar dacă încerci să păstrezi cât mai mulți bani de la o lună la alta, secretul ar putea să stea nu neapărat în banii pe care nu îi cheltui, ci chiar în modul înțelept de a face achiziții. Cu decizii pe termen lung asupra obiceiurilor tale de consum, vei vedea schimbări substanțiale.

 

Închide-ți abonamentul mobil și treci pe cartelă

 

Cu siguranță a trecut ceva vreme de când ți-ai renegociat ultima dată abonamentul de telefonie mobilă, timp în care ofertele au devenit mult mai avantajoase pentru utilizatorii de cartele. Chiar dacă ți se pare mai comodă, modalitatea de plată a convorbirilor și a traficului de internet prin abonament lunar te limitează la un anumit pachet de servicii, evaluate la un preț exagerat în raport cu beneficiul oferit.

 

Pe lângă valoarea sensibil mai mare față de a unei cartele, abonamentul te va pune cu ușurință  în situația de a plăti costuri suplimentare. Dacă vei alege să-l închei, vei beneficia de extraopțiuni generoase, cu minute și SMS-uri nelimitate sau internet nelimitat, în funcție de promoțiile desfășurate de operatori. Mai mult, poți primi bonusuri pentru reîncărcare sau chiar să câștigi premii cu ocazia concursurilor organizate des.

 

Micșorează-ți consumul de apă și de curent electric

 

Apometrul și contorul electric contribuie cel mai mult la creșterea costurilor casei în fiecare lună. Mașina de spălat este un aparat electrocasnic fără de care nu ne-am putea imagina viața modernă, iar modelele cele mai noi sunt mai eficiente ca niciodată.

 

Dacă vechea ta mașină de spălat rufe are clasa energetică A+, A sau chiar B, trebuie să știi că acolo se află una dintre cauzele cele mai mari ale nemulțumirilor tale legate de facturile la energia electrică.

 

O mașină de spălat din clasa de economie A+++ consumă cu până la 60% mai puțin față de una de clasă A. O alegere nu doar economică ci și foarte practică este alegerea unei mașini de spălat dotate cu uscător de rufe.

 

Împrumută bani fără să plătești dobândă

 

Dacă ai nevoie  să faci un credit de valoare mică la bancă, dar eziți din cauza ratelor și a comisioanelor, ai la îndemână o soluție foarte practică, sub forma cardului de cumpărături. Acesta se obține prin semnarea unui acord de verificare a veniturilor tale la ANAF și nu implică plata unei dobânzi pentru suma împrumutată, dacă o rambursezi integral.

Cu o perioadă de grație de până la 60 de zile, această soluție de creditare îți permite să plătești produsele cumpărate în trei, șase sau chiar 12 rate egale, dar numai încadrarea până la data scandenței îți garantează lipsa dobânzii și chiar a penalizărilor. Cu o anume disciplină financiară, vei reuși să îți cumperi eșalonat bunuri importante, fără costuri în plus.

 

Alege aer condiționat cu control wireless

Tehnologia ar fi inutilă dacă nu ne-ar face viața mai bună la modul cel mai practic. Astăzi, când aparatele electrocasnice pot fi conectate la rețeaua Wi-Fi, poți prelua controlul asupra confortului casei încă dinainte de a intra pe ușă.

Un aparat de aer condiționat ce poate fi pornit de pe smartphone îți permite să controlezi temperatura din căminul tău de la distanță. În funcție de modelul ales, vei putea regla inclusiv fluxul de aer, precum și nivelul de umiditate din casă.

 

Izolează pereții casei

Factura la întreținere este întotdeauna mai mare, pe perioada sezonului rece, din cauza funcționării intense a centralei termice. Dacă randamentul acesteia nu te mulțumește pe deplin și dacă vrei să ușurezi factura lunară la gaze, poți opta pentru izolarea exterioară a pereților casei.

Reducerea consumului de energie se va face simțită imediat, dacă vei folosi materialele potrivite și ajutorul unor meseriași cu adevărat pricepuți. Poți folosi combinația clasică dintre polistiren, spumă poliuretanică și vată de sticlă sau soluții ecologice precum lâna, cânepa sau celuloza.

Inventivitatea este cel mai bun aliat în lupta cu zerourile din coada facturilor casei tale. Cu sfaturile de mai sus și cu unele idei pe care l-ai putea descoperi personal, poți face economii însemnate.

 

 

 

Related posts

Detergenți profesionali pentru o curățenie eficientă

Adina Meyers

Philips lanseaza monitorul care se potriveste dispozitiei tale

Adina Meyers

Rowenta Clean & Steam – eficiență 2 în 1 și timp redus la jumătate

Adina Meyers