LifeStyle Practic

Ce diferențe există între pescuitul comercial și cel recreativ

Fiind unul dintre cele mai apreciate sporturi din întreaga lume, pescuitul este un domeniu extrem de bine reglementat. Pentru fiecare zonă în parte există limite și restricții, alături de variate alte reglementări prin intermediul cărora fiecare pescar cunoaște care sunt activitățile pe care le poate întreprinde. Așa se întâmplă și în cazul pescuitului comercial, fiind totodată o industrie extrem de bine cotată și foarte utilă pentru vânzarea, pe mai departe, a cantității de pește prinsă. Însă orice domeniu în parte are regulile specifice pe care fiecare persoană trebuie să le urmeze, încă de la bun început. Află care sunt diferențele între pescuitul comercial și cel recreativ alături de noi, în rândurile următoare!

Ce presupune pescuitul recreativ

Deschiderea sezonului de pescuit este una dintre cele mai îmbucurătoare știri pe care un pescar (atât amator, cât și profesionist) le poate afla în decursul unui an. Întrucât este un sport al minții și al dexterității, pescuitul atrage în fiecare an din ce în ce mai mulți adepți în diferite areale geografice. Așa se face că pescuitul sportiv este permis atât pe lacuri, cât și în bălți și chiar pe Delta Dunării.

Pentru a putea pescui în regim recreativ, fiecare pescar are nevoie de un permis de pescuit pe care îl poate obține gratuit de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (A.N.P.A). Acest document îi atestă calitatea de pescar și trebuie prezentat, alături de actul de identitate, de fiecare dată când este solicitat fie de administratori, fie de personalul din zona de pescuit. Atenție însă, orice refuz cu privire la prezentarea acestor documente atrage după sine amendarea persoanei în cauză.

Pe lângă aceste documente, pescuitul recreativ solicită din partea pescarilor un echipament adecvat. Așa se face că este imperios necesar să dai o tură pe la un magazin de pescuit și să alegi întocmai acele articole pescuit de care ai nevoie. Printre acestea, asigură-te că se numără o undiță, firele necesare pentru pescuit, cârlige potrivite și momeala. Persoanele care doresc să lanseze mult mai în depărtare pot opta pentru lansete care, alături de mulineta dorită, vor putea arunca momeala de pescuit la distanțe mult mai mari. Plumbii te vor ajuta să scufunzi firul oricât de adânc vrei, în funcție de dimensiunile sale. În ceea ce privește rezistența firelor, cele de nailon, textil sau fluorocarbon îți vor fi de mare folos pentru a te asigura că peștele ajunge direct la tine, imediat după ce a fost prins.

Cum se caracterisează pescuitul comercial

La fel ca în cazul pescuitului sportiv (sau recreativ), și permisul pentru pescuitul comercial se obține de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA). Atenție însă, acest permis este valabil doar pentru zonele piscicole naturale care fac parte din ariile naturale protejate, fără a include și Rezervația Biosferei Delta Dunării. Permisul pentru pescuitul comercial în această zonă este eliberat de Asociația Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Ulterior eliberării permisului, este important de reamintit faptul că acesta trebuie vizat anual. În ceea ce privește documentația necesară, vei avea nevoie de permisul de pescuit (varianta originală), o copie aferentă buletinului (sau a cărții de identitate), precum și o declarație pe propria răspundere conform căreia persoana care îl solicită nu are sancțiuni penale anterioare pentru săvârșirea de infracțiuni piscicole.

Imediat după ce obții permisul de pescuit comercial sau recreativ, te poți bucura de acest sport oricând și oriunde îți dorești – în limite legale. Începe un sezon de pescuit pe care să ți-l amintești o lungă perioadă de timp, alături de echipamentul adecvat!

Related posts

Teste COVID-19 GRATUITE pentru bucureștenii care pleacă în vacanță

Adina Meyers

Tipuri de măști de protecție: ce ne apără mai bine de virus?

Adina Meyers

Noi colectii de tesaturi pentru 2010

Adina Meyers