LifeStyle Retete

Magiunul, reteta copilariei

De multe ori cele mai bune dulciuri au si cele mai simple retete, secretul lor fiind ingredienetele naturale si …. mult suflet.

Magiunul de prune este o reteta romaneasca cu o traditie de peste o suta de ani, care ne aminteste tuturor de vremurile de mult apuse in care toate dulciurile erau sanatoase si naturale. Magiunul are o reteta extrem de simpla care pare sa fie uitata de cei mai multi dintre noi.

Pentru acest preparat delicos aveti nevoie doar de prune (1,75 kg pentru un borcan de produs finit). In cazul in care fructele sunt dulci si zemoase nu mai este nevoie de adaos de zahar, lucru care este extrem de bun pentru sanatate, putand fi consumat chiar si de catre copii sau in curele de slabire. Dupa ce sunt spalate si le sunt indepartati samburii, prunele sunt date prin sita masinii de tocat si puse la fiert intr-o oala unsa cu ulei. Lasati magiunul sa fiarba, in functie de cantitate, pana cand pasta devine densa. In cazul in care considerati ca preparatul nu este suficient de dulce si are nevoie de adaos de zahar, cu zece minute inainte de a lua oala de pe foc adaugati si indulcitorul. Magiunul se poate servi pe paine sau ca umplutura pentru gogosi si clatite.  

Articole similare

La porțile Soarelui. Sânzienele

comunicat de presa

Daikin a depășit obiectivul campaniei „Plantăm Aer” și plantează 13.000 de copaci în data de 18 noiembrie

comunicat de presa

„Maestrii artei lirice – Petre Stefanescu-Goanga”

comunicat de presa

Lasă un comentariu