LifeStyle

SINIAT deschide noi perspective, un nou capitol in istoria companiei

Astfel ca, acum, am devenit unul dintre furnizorii mondiali de top pentru sisteme si solutii de constructii bazate pe gips-carton, in special in Europa si America Latina.

Am reusit sa ne asiguram o pozitie respectabila, atat in termeni de parteneriat cu clientii cheie, cat si in ceea ce priveste inovatia. Ne-am demonstrat abilitatea de a stabili permanent standarde de referinta, de la cresterea performantelor produselor noastre, la introducerea noilor tehnologii,  a noilor sisteme si parteneriate, etc.

Ne-am asigurat, de asemenea, relatii de parteneriat puternice cu distribuitorii, cu liderii influienti din industrie. Investim in relatii si sondajele noastre confirma ca ne aflam pe calea corecta.

 O noua identitate, noi valori

La acest moment, trebuie sa mentionez ca Siniat este noul membru al Grupului ETEX, unul dintre cei mai mari producatori si furnizori mondiali de materiale de calitate si solutii pentru constructii. Este prezent pe mai multe continente: Europa, America Latina, Africa, Asia si Oceania. Desfasoara activitati in 44 de tari, conduce 116 companii, are circa 17,138 angajati care opereaza 121 de fabrici. Grupul ETEX  are o cifra de afaceri de circa 2,3 miliarde euro. 

Apartenenta Siniat la Grupul ETEX  ne face sa ne simtim in centrul atentiei si ne incurajeaza sa devenim lideri si punct de referinta pentru industria noastra.

Mai mult decat atat, ca parte a ETEX, beneficiem de accesul la toata experienta, logistica si tehnologiile ceolorlalte divizii, precum si de accesul la o intreaga gama noua de tehnologii, industrii , parteneri si clienti specifici pentru aceste divizii. Suntem gata sa acceptam provocarile si sa luam conducerea industriei din care facem parte.

Din luna Martie 2012, dezvoltam noua identitate sub numele Siniat.

 Atunci cand a fost sa ne alegem numele companiei, am luat in consideratie planurile si strategiile noastre de viitor. Nu am vrut un nume descriptiv , care sa fie sugestiv pentru produsele si solutiile noastre actuale. Am vrut un nume scurt, curajos care sa devina, odata cu trecerea timpului, expresia ambitiei noastre – deschiderea de noi perspective.

 Noul nostru logo reflecta ideea de “deschidere a noilor perspective, a noului potential”. Ne-am inspirat pentru aceasta din cristalul de gips, care este foarte luminos, puternic si clar.

 L-am transformat intr-o explozie de cristale – ca sa sugeram conceptul de nou inceput. Am facut –o intr-un fel care sa reprezinte nivelul de energie pe care-l cautam si de care avem nevoie ca sa fim pionierii ce revolutioneaza modul in care oamenii construiesc si traiesc. Am completat logo-ul cu o identitate care este indrazneata. Culori deosebite, lay-out deosebit. Calde si umane, insa, respectand principiul partenerului vital si nivelul determinarii, al ambitiei pe care o avem. Si pentru ca numele companiei noastre, logo-ul si identitatea sunt foarte curajoase si diferentiatoare, am dorit si un slogan care sa reflecte  nivelul nostru de incredere, precum si industria din care facem parte.

‘Shaping the way people build’  (revolutionam modul in care oamenii construiesc) indica ambitia noastra de a fi lideri si reflecta industria din care facem parte. Practic, noi vrem sa obtinem statutul si sa fim respectati ca partener vital – pentru colaboratorii nostri, pentru clienti, pentru industrie. Un partener egal si indispensabil.

Aceasta inseamna ca ne angajam sa:

•         Ne depasim propriile standarde in furnizarea de servicii de cea mai inalta clasa

•         Sa creem mai multa valoare, cu mai mult impact decat oricine altcineva

•         Stam alaturi de colegi si clienti si sa lucram ca o echipa unita

•         Avem o viziune pe termen lung  si dorinta de fi parte integrala in afacerilor clientilor nostri

Aceasta este viziunea si filosofia noastra de a face afaceri astazi, maine si in anii care urmeaza.

Situatia curenta

SINIAT este un furnizor global, de top, pentru solutii de constructii bazate pe gips-carton.

Siniat opereaza 43 de fabrici , in 13 tari din Europa si America Latina, cu o cifra de afaceri de circa 1 mld euro reprezentand circa 35 % din cifra de afaceri a Etex Group.

Siniat Romania detine doua unitati de productie . In fabrica din Bucuresti se produc circa 17 milioane m2  de placi de gips-carton. La Aghiresu  se produc circa  50 KT tencuieli. Circa 35%  din productia fabricilor se exporta in diverse piete balcanice.

Estimam o cota de piata de 24 % la placile de gips-carton, la sfarsitul anului 2012.

Oamenii reprezinta sufletul afacerilor noastre

 
Valorile noastre fundamentale reflecta hotararea noastra de a investi in oameni si in dezvoltarea talentelor lor.

Muncim cu respect, integritate si loialitate. Respectam fiecare individ si ne extragem puterea din diversitate. Tratam angajatii nostri cu corectitudine. Actionam cu totii ca niste antreprenori, intr-un spirit de colaborare. Dam oamenilor nostri autoritatea si responsabilitatea de a duce lucrurile la bun sfarsit. Pentru ca performanta superioara se obtine prin colaborare, stimulam munca in echipa si schimbul de idei.

Siniat se mandreste cu angajatii sai foarte motivati si dedicati muncii in toate unitatile de productie din Romania.

Siniat Romania are parteneriate puternice cu distribuitorii si dealerii de pe tot teritoriul Romaniei.

Sustenabilitatea este parte integranta a intregii politici a companei SINIAT.  Producem si vindem produse si servicii sustenabile, certificate ISO 9001 iar unitatile noastre de productie au certificarea ISO 14001.

Planuri de viitor

Pentru anul viitor, Siniat isi propune sa conduca si sa ajute partenerii si clientii sa invinga criza. Avem toate cunostintele, toate mijloacele necesare si determinarea de a face ca lucrurile sa se intample asa cum vrem noi. Crizele vin si trec, dar noi trebuie sa ne focalizam pe continuarea afacerii, din ce in ce mai bine spre beneficiul companiei, al partenerilor si clientilor.

Ne asteptam ca piata de placi gips-carton sa aiba o crestere usoara,de circa 5 %  in 2013, fata de 2012.  In aceste conditii, Siniat tinteste o cota de piata de circa 27%.

Si pentru ca Siniat urmareste indeaproape nevoile clientilor si are in permanenta in vedere dezvoltarea de noi sisteme si solutii pentru indeplinirea acestor nevoi, avem in vedere si posibilitate introducerii in fabricatie a unor noi produse si solutii in unitatile de productie din Romania, in viitorul apropiat.

Etex Group  are in plan, in continuare, o noua investitie in productia de placi gips-carton la Turceni. Pe masura ce vom avea detalii , va vom informa.

 

 

Related posts

Aripioare de pui marinate, la cuptor

Adina Meyers

Amway prezinta bodykey by NUTRILITE™, un program inovator de control al greutatii

Adina Meyers

O noua crestere a afacerilor SIKA Romania

Adina Meyers