LifeStyle

5 plante care sperie țânțarii

Afară este din ce în ce mai cald. Așa că este vremea picnicurilor, a plimbărilor prin parc, a cititului unei cărți în grădină etc. Dar pentru a te putea bucura pe deplin de aceste activități relaxante trebuie să te ferești de țânțari. Pe piață există mai multe soluții împotriva acestora, dar dacă dorești să îi ții la distanță în mod natural poți apela la ajutorul plantelor.

Printre plantele care țin tînțarii departe se numără: lavanda, busuiocul, rozmarinul, menta și mușcatele.

Lavanda, simbolul regiunii Provence din Franța, este un arbust foarte frumos. Este ușor de plantat, dar și de îngrijit. Busuiocul se folosește foarte mult pentru a aromatiza diverse preparate culinare. Se poate planta în ghiveci, dar și direct în grădină. Rozmarinul, la fel ca și busuiocul, este o plantă care se folosește foarte des în bucătărie. Dar se poate utiliza și ca plantă decorativă. Menta este o plantă foarte rezistentă care are un miros foarte puternic. De asemenea, poate fi plantată în grădină, dar și în ghiveci. Dacă vrei să te bucuri de un colț verde și în bucătărie și te-ai plictisit de clasicele ghivece, poți să realizezi un perete verde cu aceste plante. Mușcatele sunt niște flori pe care le regăsim în majoritatea locuințelor de la noi din țară – sunt niște flori foarte frumoase, foarte rezistente și foarte ușor de îngrijit.

Așadar, folosind aceste plante te vei putea bucura de un colț verde chiar la tine acasă, fără a fi deranjat de vreun țânțar. Iar atunci când mergi într-o drumeție, de exemplu, poți să iei cu tine un buchet din aceste flori.

În galeria foto vei regăsi câteva imagini cu aceste plante care țin țânțarii departe de tine și de cei dragi ție.  

Related posts

Decor în stil mexican: ce nu trebuie să lipsească – FOTO

Adina Meyers

Zoli Toth și Cantus Mundi deschid cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur

Adina Meyers

Hope Concert 2015: Un spectacol de muzica clasica, jazz si street art in beneficiul copiilor aflati in pericol de abandon

Adina Meyers