Va propun o amenajare pentru o dimineata romantica de februarie: combinatie de culori linistitoare, imprimeuri elegante si texturi atractive, forme curbe si accente florale. Asa cum spunea Baudelaire: „Romantismul este expresia cea mai recenta a frumosului” .

Stilul romantic poate fi oricand o sursa de inspiratie pentru o reamenajare sau doar pentru adaugarea unor accente in orice incapere, fie living, dormitor sau baie, fie doar a unui colt din locuinta. Atmosfera se creeaza prin adaugarea unor produse specifice stilului, urmata de armonizarea culorilor, formelor, texturilor. Culorile sunt calde dar atractive, formele mobilierului au candoare, iar tesaturile sunt catifelate si moi, reflectand lumina in mod placut.

Ambientul ales spre decorare apartine livingului. Este un ambient modern, in care romantismul se face simtit prin catifeaua roz a canapelei, prin linia armonioasa a mobilierului, prin decoruri florale si obiecte dragi, ca fotografia preferata inramata pretios. Canapeaua alaturata celei roz este de culoare neutra, calda, tapisata cu acelasi material (catifea), inviorata de perne decorative legate cromatic cu ambientul: mov, bej, roz. Perdeaua alba echilibreaza prin forma, material si culoare masuta joasa de cafea. Picioarele masutei sunt metalice si au forma ondulata, accentuand romantic ambientul. Lampile de podea din stretch alb au farmec atat ziua, impresionand prin forma si textura, precum si seara, cand creeaza o ambianta discreta sustinuta de lumanari aprinse in bolul cu apa si petale de flori. 

Carpeta cyclamen are aceeasi forma curba, delicata; culoarea vesela contrasteaza pe podeaua de culoare alba si evidentiaza masuta.

Florile sunt nelipsite unui decor romantic. Trandafirii si freziile parfumeaza discret incaperea. O vaza de cristal deosebita, pe care, desi greu de crezut, este inscriptionata o declaratie de dragoste. 

Cafeaua se toarna cu delicatete in ceasca de portelan fin. O prajitura de casa pe masa va fi o dovada in plus de afectiune. 

Mic dictionar Stil Romantic

Romantism miscare artistica si filozofica aparuta in ultimele decenii ale secolului al XVIII-lea in Europa, care a durat mare parte din secolul al XIX-lea. Exprimarea sa in arta a fost considerata, intr-o prima faza, fie o reactie la clasicismul rigid si lipsit de fantezie, fie la frivolitatea rococo-ului care atinsese un apogeu al decorativismului; a avut un caracter eliberator si a aspirat spre originalitate si libertatea formelor.

Roz – culoare luminoasa ce semnifica feminitate, dragoste, prietenie, tandrete.

Frumos – necesar pretutindeni in viata noastra, cerut de design in mod special.

Related posts

Cum să faci singur pungi de cadouri

Adina Meyers

Programul „O Nouă Casă” 2020: locuințe mai bune, constructori acreditați

Adina Meyers

2 în 1: bookend şi lampă de citit

Adina Meyers