Forarea puțurilor este necesară atunci când nu există o alimentare cu apă centralizată în zona ta suburbană. Fântâna proprie este cea mai bună cale de ieșire din această situație. Mulți aleg să execute foraje puțuri în regim propriu, dar recomandabil este să ai încredere în specialiștii experimentați care dispun de echipamente speciale pentru a pune în funcțiune rapid puțurile. 

În acest caz, vei avea un puț funcțional pe teritoriul tău, care îți va facilita treburile gospodărești, spălarea, igiena etc. A comanda foraje puțuri de la firma de foraje puțuri, înseamnă a comanda confort și a economisi mult timp, fără a mai fi necesar să aduci apă din altă parte sau să mergi la cel mai apropiat vecin care are o fântână.

Este posibil să se foreze puțuri pentru apă în timpul iernii?

Este posibil și chiar necesar, deoarece apele subterane coboară mai mult, iar astfel de puțuri îți vor aduce cu siguranță apă vara. Principala condiție este ca temperatura aerului să nu fie mai mică de -25 grade Celsius. Dar, chiar dacă este îngheț, echipamentul nu se va deteriora.

Am nevoie de un caisson?

Căminul (caisson) este un recipient sigilat care este montat direct deasupra puțului, și care are rolul de a proteja înghețarea conductei din PVC, precum și conducta care furnizează apă locuinței în timpul iernii. De asemenea, va proteja de pătrunderea diferitelor murdării. Căminul servește ca un garant pentru funcționarea fără probleme a puțului și a echipamentelor instalate în zona ta. Conform regulilor, căminul este instalat deasupra puțului și acest lucru oferă un avantaj pentru instalarea echipamentului suplimentar în el, precum rezervoarele sub presiune și stațiile de pompare. Experții firmei instalează un caisson de dimensiuni pătrate, pe o platformă betonată, apoi cabina este realizată din metal. În general se folosește un metal cu grosimea de minimum 6 mm.

Ce țeavă este cea mai bună pentru puțurile arteziene?

Țeava este selectată după 2 criterii:

  • Forță. Țeava trebuie să reziste la sarcini mari, deoarece solul o poate comprima.
  • Conducta nu trebuie să fie expusă coroziunii și altor fenomene climatice.

În această privință, prețul țevii acționează ca o măsură între calitatea și costul întreținerii ulterioare a puțului. Specialiștii firmei de foraje puțuri folosesc o țeavă cu un diametru de 125 mm și cu o grosime a peretelui de 8 mm și acesta este raportul optim dintre preț și calitate. Există, de asemenea, țevi de oțel, care sunt foarte puternice și de încredere, dar, la fel ca toate metalele, sunt supuse coroziunii. Experții firmei de foraje puțuri pot spune cu încredere că cea mai bună modalitate este să combini 2 materiale, metal și plastic, deoarece țeava de metal va fi utilizată ca o carcasă, iar în interiorul acesteia va fi o țeavă de plastic.

Cum să alegi o pompă pentru un puț?

Pentru a selecta o pompă pentru un puț, trebuie să se țină seama de următorii parametri: adâncimea puțului, oglinda apei, ce distanță este de la fântână până la casă (rezervor), puterea pompei.

 

 

Related posts

Final Distribution aniverseaza 10 ani de prezenta pe piata acoperisurilor din Romania

Adina Meyers

30 de ani fara grija fumului? Instalati un cos fum inox de categorie premium

Adina Meyers

Echilibrul perfect intre prea cald si prea rece

Adina Meyers