Solutii Constructive

Trei aspecte importante pentru o mansarda reusita

Amenajarea unei locuinte complete in spatiul de sub acoperisul in panta reprezinta o solutie deosebit de atractiva, in special in zonele deja construite, unde exista deja toate utilitatie.

Aspecte pe care sa le aveti in vedere:

1. Orientarea ferestrelor in raport cu punctele cardinale influenteaza iluminarea spatiului.

Recomandam orientarea inspre nord a ferestrelor din spatiile de depozitare si anexe, deoarece acestea nu necesita o iluminare puternica, inspre est a ferestrelor amplasate in camerele copiilor sau dormitoare, deoarece lumina diminetii aduce energie si vitalitate pentru toata durata zilei, inspre vest a ferestrelor amplasate in camerele de zi, deoarece permit luminii soarelui sa patrunda in a doua parte a zilei, ca o lumina calda si aurie, si inspre sud a ferestrelor din camerele principale, pentru a beneficia de soare si in timpul iernii.

2. Ventilatia naturala este metoda cu cel mai redus consum de energie pentru a asigura confortul termic si un mediu sanatos in spatiile interioare.

In toate incaperile, dar in special in bai si bucatarii, este esential sa beneficiati de ferestre pe care sa le puteti deschide pentru a reduce umiditatea si pentru a aduce aer proaspat in interior. Cu ferestrele de mansarda VELUX, ventilatia este posibila si cu fereastrele inchise datorita clapetei de ventilare, care aduce pana la 31 m3 de aer proaspat pe ora. Filtrul de aer lavabil inclus in ferestre impiedica patrunderea prafului si a insectelor in interior.

3. Amplasarea corecta a ferestrelor de mansarda asigura privelistea dorita si o deschidere usoara.

Pentru a va bucura de priveliste directa catre exterior, amplasati ferestre cu o inaltime cat mai mare in partea de jos a pantei acoperisului. Amplasati ferestre si mai sus, aproape de coama acoperisului, acestea asigurand distributia echilibrata a luminii in profunzimea camerelor.

Dincolo de sfaturile practice, inspiratia si curajul personal sunt ingredientele cheie ale unei locuinte la mansarda cat mai reusite.

Pentru mai multe detalii, vizitati www.velux.ro

Related posts

Colectia de rulouri opace Disney pentru camera copiilor

Adina Meyers

Ce optiuni avem pentru deszapezirea aleilor eficient si usor?

Adina Meyers

Sisteme BMS – Helinick proiecteaza si implementeaza sisteme de gestionare inteligenta a cladirilor

Adina Meyers