Home

Iti renovezi locuinta? Iata ce adezivi si chituri trebuie sa folosesti!

Montarea placilor ceramice este unul dintre cei mai importanti pasi in amenajarea locuintei, cu ajutorul acestora putand crea ambientul dorit sau spori confortul din locuința ta. Nu uita insa ca placarea trebuie realizata corespunzator pentru a evita problemele ulterioare precum spargerea sau inlocuirea intr-un timp mult mai scurt decat in mod normal.

Pentru a realiza o lucrare corecta si durabila, specialistii Sika te sfatuiesc sa alegi un adeziv eficient, care sa asigure o lipire corespunzatoare si, de asemenea, un chit performant pentru acoperirea rosturilor. In acest sens, gama Sika Ceram raspunde tuturor exigentelor tale.

Astfel, SikaCeram-205 Medium, un adeziv flexibil de inalta rezistenta, este recomandat atat pentru toate tipurile de placi ceramice cu dimensiuni mici si medii, cat si pentru piatra naturala sau placi termoizolante. SikaCeram-205 Medium se utilizeaza la interior si exterior, pe orizontala sau verticala. In plus, solutia recomandata de specialistii Sika este ideala si pentru placari peste gresia sau faianta deja existenta, dar si pentru lipirea pardoselilor incalzite. SikaCeram-205 Medium poate fi folosit cu succes si in cazul amenajarii teraselor sau finisarii fatadelor. Produsul are o flexibilitate ridicata, avand avantajul de a nu aluneca atunci cand se aplica pe suprafete verticale. De asemenea, are un timp deschis extins si este rezistent la inghet.

O alta solutie recomandata de specialistii Sika, mai ales in cazul in care alegi sa montezi placi ceramice de mari dimensiuni, este adezivul Sika Ceram-255 StarFlex. Acesta are o aplicabilitate si mai larga datorita agregatelor selectionate de siliciu si cuarț si a aditivilor speciali pe care ii are in compoziție. Acesta solutie poate fi folosita si pentru montarea pietrei naturale de pe fațade, a placilor ceramice din piscine, cat si pentru lipirea mozaicului din ceramica sau sticla.

Atat SikaCeram-205 Medium cat si Sika Ceram-255 StarFlex sunt disponibile in doua variante de culori – alb sau gri. Nuanta alba este recomandata pentru placarie cu produse translucide, cum este marmura alba subtire sau caramida din sticla.

Dincolo de adezivii alesi, pentru a te asigura ca lucrarea de placare va avea atat un aspect estetic deosebit, cat si o durabilitate mai mare, specialistii Sika iți recomanda si folosirea unor chituri profesionale de acoperire a rosturilor. Astfel, in funcție de dimensiunea acestora poți opta pentru Sika Ceram CleanGrout – chit flexibil, pe baza de ciment care poate acoperi rosturi de la 1 la 8 mm grosime – sau pentru Sika Ceram SmallGrout, ideal pentru rosturile mai mici, cu o grosime de pana la 4 mm.

Mai mult, pentru a creste gradul de flexibilitate al chiturilor, poți opta si pentru Sika Ceram LatexGrout, un latex din cauciuc sintetic utilizat mai ales pentru aplicațiile supuse la solicitari intense (suprafețe de mari dimensiuni sau cu trafic intens, piscine) sau pentru placarile pe lemn.

Mai multe detalii despre produsele din gama Sika Ceram, dar si despre alte produse Sika, poti gasi pe www.sika.ro, cat si in retelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Bricostore, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin si Mr. Bricolage. 

Related posts

DIY: tratamente anticelulitice. Scapă de celulită acasă‎!

Adina Meyers

Da forma inspiratiei

Adina Meyers

African Influences For Your Home

Adina Meyers