Ambrozia poate provoca alergii și chiar șoc anafilactic. Circa 500.000 de români sunt alergici la polenul acestei plante.

Echipajele Serviciului de Întreținere Drumuri Județene se vor afla joi, începând cu ora 09.30, la Buftea, intersecția DJ 602 – Strada Independenței, pentru a erbicida ambrozia. Acțiunea va continua apoi pe DJ 101, anunță Consiliul Județean Ilfov. Erbicidarea se face cu substanța Roundup, în concentrație de șase litri la hectar.

În urma erbicidării, în cel mult două săptămâni, planta care provoacă multora reacții alergice se va usca. Acțiunile vor continua până când nu va mai exista ambrozie pe drumurile județene din Iflov.

„Echipele aflate în subordinea CJ Ilfov au și cosit ambrosia, la sfârșitul lunii mai. Echipajele pot acționa doar pe drumurile județene. Pe terenurile private pot face erbicidarea, cosirea sau smulgerea ambroziei doar proprietarii. În caz contrar, ei pot fi sancționați de autoritățile locale. Amenzile pornesc de la 750 de lei pentru persoane fizice și de la 5.000 de lei pentru persoane juridice”, potrivit CJ Ilfov.

 

 

Related posts

Fangai, cea mai nouă şi inovatoare instalaţie de sunet şi lumină din România

Adina Meyers

Sfaturi utile pentru incalzirea apartamentului tau in sezonul rece

Adina Meyers

Feminitatea este mereu la moda

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe