Ambrozia poate provoca alergii și chiar șoc anafilactic. Circa 500.000 de români sunt alergici la polenul acestei plante.

Echipajele Serviciului de Întreținere Drumuri Județene se vor afla joi, începând cu ora 09.30, la Buftea, intersecția DJ 602 – Strada Independenței, pentru a erbicida ambrozia. Acțiunea va continua apoi pe DJ 101, anunță Consiliul Județean Ilfov. Erbicidarea se face cu substanța Roundup, în concentrație de șase litri la hectar.

În urma erbicidării, în cel mult două săptămâni, planta care provoacă multora reacții alergice se va usca. Acțiunile vor continua până când nu va mai exista ambrozie pe drumurile județene din Iflov.

„Echipele aflate în subordinea CJ Ilfov au și cosit ambrosia, la sfârșitul lunii mai. Echipajele pot acționa doar pe drumurile județene. Pe terenurile private pot face erbicidarea, cosirea sau smulgerea ambroziei doar proprietarii. În caz contrar, ei pot fi sancționați de autoritățile locale. Amenzile pornesc de la 750 de lei pentru persoane fizice și de la 5.000 de lei pentru persoane juridice”, potrivit CJ Ilfov.

 

 

Articole similare

Maam With Love, brand-ul nascut din iubire si din pasiunea pentru frumos

Adina Meyers

Inovații Häfele la cel mai important Târg internațional din domeniu, Interzum 2017

Adina Meyers

Beko LCD – Eleganta pianului negru

Adina Meyers