Legislatie Solutii Constructive

Incepe renovarea de la acoperis, cu Tondach

Aceeasi situatie este si in cazul caselor din centrele istorice ale oraselor din Transivania, a multora dintre frumoasele vile construite in perioada interbelica in Bucuresti precum si a unor monumente istorice.

Cine nu a avut acea senzatie extraordinara de bine cand a privit, in drum spre Poiana, superba priveliste a Scheilor Brasovului sau vechiul Sibiu din Turnul Sfatului? Aceeasi senzatie o ai si cand treci pe strazile unui sat sasesc sau cand te uiti la o vila stil chalet din cartierul Capitale din Bucuresti. Elementul principal de atractie este, in toate aceste cazuri, acoperisul din tigla ceramica al caselor, cu acel rosu caracteristic numai materialelor naturale.

Pe zone intinse din Transilvania, in special in judetele Brasov si Sibiu, dar si in Banat sau in nordul Moldovei se gasesc numeroase case traditionale, realizate numai cu materiale naturale romanesti, cu arhitectura deosebita si in concordanta perfecta cu mediul. Desi vechimea le sporeste frumusetea, deseori este si factorul care contribuie la o stare care necesita renovare iar acoperisul este primul pe lista.

Casele din perimetrele istorice ale unor orase ca Sibiu, Timisoara, Brasov sau Sighisoara, ca si multe cladiri istorice cu valoare estetica deosebita, din toata tara, prezinta coperisuri ceramice si necesita, de asemenea, renovare. Toate aceste imobile, de la case la monumente istorice sau cladiri administrative, reprezinta o avutie inestimabila a tarii iar renovarea lor ar contribui substantial nu numai la cresterea sigurantei cetatenilor si a confortului de locuire dar si a prestigiului tarii si atragerii turistilor. Conform reglementarilor in vigoare, in cazul imobilelor incluse in patrimoniul national (cum sunt casele din perimetrul istoric al oraselor, de exemplu), inlocuirea unor elemente ale constructiei se va face numai cu materiale de acelasi fel. Inlocuirea totala sau partiala a acoperisului din tigla ceramica se va face tot cu tigla ceramica.

TONDACH Romania ofera solutia TONDACH Romania, producatorul de tigle ceramice numarul 1 in Europa Centrala si de Est, are solutii prin care se pastreaza traditia caselor in toate cazurile prezentate. La casele traditionale, tigla care a fost uzual folosita (inclusiv in Ungaria, Serbia etc.) a fost cea produsa timp de peste 100 de ani laJimbolia, celebra tigla cu “leu”. In locul acesteia, Tondach propune Tigla Profilata Transilvania, o tigla avand aceleasi dimensiuni si destinata atat constructiilor noi, cat si inlocuirii partiale sau totale a acoperisurilor din tigla. Produsul in promotie se poate compara cu orice alte invelitori considerate eficiente financiar. In privinta celorlalte caracteristici insa, tigla ceramica este superioara. Fabricata exclusiv din elemente naturale, aceasta asigura o excelenta protectie termica / fonica si, in acelasi timp, are o durata de viata extinsa.

Bine de stiut

Va puteti finanta inlocuirea sau repararea acoperisului din tigla ceramica cu solutiile oferite de Tondach accesand un credit bancar garantat de stat, in proportie de 100%, cu dobanda subventionata prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in proportie de 100%, rambursabil in cel mult 5 ani.

Related posts

3 lucruri surprinzătoare despre spuma izolatoare

Adina Meyers

Confort termic sporit cu recuperatoare de căldură de la Altecovent

Adina Meyers

Lasa profesionistii sa vina la tine! Primii cinci…

Adina Meyers