Garajul nu este doar locul care adaposteste masina familiei, ci si un element arhitectural al casei. Alegerea unei usi de garaj care sa intruneasca atat calitatile tehnice cat si cele estetice potrivite din toate punctele de vedere, poate reprezenta o provocare in demersul de constructie si finisare a casei. Durabilitatea, siguranta, calitatea si, evident, pretul, sunt criterii importante in alegerea unei usi de garaj care sa inchida spatiul in care se afla atat masina, cat si alte obiecte valoroase sau, pur si simplu… voluminoase. 

De ce criterii trebuie sa tinem cont atunci cand alegem usa de garaj? 

Usa garajului este un element important al fatadei casei, din care ocupa intre 5 si 12 metri, in medie. Asadar, exista o serie de criterii de care este bine sa tinem cont atunci cand alegem producatorul. Gunther Tore Romania este singurul distribuitor in Romania al grupului de origine germana Gunther Tore GmbH, grup cu o experienta de peste 40 de ani in productia de usi industriale si rezidentiale. Asadar, standardele unei usi de garaj Gunther Tore sunt un etalon de calitate, design si fiabilitate, de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem usa garajului nostru. Iata ce trebuie sa avem in vedere:

– Siguranta proprietatii – Garajul este folosit, in genere, atat pentru masina cat si pentru depozitare. Astfel, siguranta este un element cheie in alegerea usii de garaj potrivite. Tinand cont de aceasta nevoie, Gunther Tore a gasit solutia: usi de garaj seria 45, cu o grosime a panoului de 45 mm, care este in prezent cea mai mare de pe piata, iar in combinatie cu sistemul de inchidere profesionist, bifeaza cu succes etalonul sigurantei.   

– Izolarea – Conditiile termice sunt importante pentru masina, astfel incat izolarea termica este obligatorie pentru un garaj. Grosimea panourilor, spuma poliuretanica din interior, precum si garniturile cu polimer EPDM ale usilor de garaj Gunther Tore asigura izolare termica si fonica superioare, cu un coeficient de transfer termic de 1.00 W (mpК).

– Durabilitate – Investitia unei usi de garaj trebuie sa fie de lunga durata, motiv pentru care Gunther Tore le doteaza cu arcuri de torsiune cu o perioada de viata de cca 17 ani, feronerie solida din otel zincat si etansare excelenta, toate acestea fiind garantate de productia in fabrica ce nu lasa loc erorii umane.  

– Siguranta utilizarii – Usa de garaj va fi deschisa si inchisa de minimum doua ori pe zi. Asadar, siguranta in exploatare este extrem de importanta. In alegerea unei usi de garaj trebuie sa se tina de cont de executia acesteia in conformitate cu normele. 
europene, de sistemul de stop/redeschidere in cazul intalnirii unui obstacol, precum si de alte elemente de siguranta impotriva prinderii degetelor, a cursei necontrolate etc.  

– Viteza deschiderii – Pentru confort si eficienta, durata de deschidere a usii trebuie sa fie cat mai rapida odata ce butonul a fost declansat. Viteza standard de deschidere a unei usi de garaj este de 10-12 cm/sec. Usile Gunther Tore, prevazute cu sistem automat Comfort 270Speed, se deschid cu o viteza de 23,5 cm/sec, cu 100% mai repede decat usile standard.   

Usi de garaj cu actionare manuala sau automata?  

O alta decizie importanta in alegerea unei usi de garaj potrivita pentru nevoile personale este sistemul de actionare. Daca actionarea automata presupune un cost mai ridicat, trebuie sa stiti ca exista situatii in care acest tip de actionare nu este obligatoriu si nici necesar.  

Actionarea manuala poate fi implementata la usile sectionale, presupunand o contrabalansare a greutatii cu arcuri, fara a necesita un efort foarte ridicat la utilizare. In cazul in care garajul este pozitionat in curte, acest sistem de actionare poate fi avantajos atat din punct de vedere al pretului, cat si din punct de vedere al eficientei, incat permite stationarea masinii pana la deschiderea usii.  

Actionarea automata se face printr-o telecomanda radio, si este posibila atat la usile sectionale, cat si la cele de tip rulou. Acest tip de actionare este recomandat pentru garajele care au deschiderea la strada si nu permit stationarea masinii pentru mult timp. Alegerea actionarii automate presupune si optarea pentru un motor care sa se preteze conditiilor de utilizare.   

Asadar, daca vorbim despre un garaj care adaposteste mai multe masini si este utilizat de mai multe persoane, este nevoie de un motor cu o frecventa mai mare de utilizare. Specialistii Gunther Tore ofera consultanta si training la alegerea si utilizarea usilor de garaj cu actionare automata. 

Cat de mult conteaza design-ul unei usi de garaj?  

Preocuparea pentru calitate si siguranta poate fura din atentia pe care o acordam design-ului usii de la garajul nostru. Ei bine, nu trebuie sa uitam faptul ca usa de garaj este parte componenta a fatadei casei, din care ocupa, deobicei, intre 20 si 30%. Practic, daca este bine aleasa din punct de vedere estetic, usa de garaj poate fi un element decorativ al casei. In caz contrar, aceasta poate ruina complet design-ul resedintei.  

Asadar, tinand cont de faptul ca investitia la cumpararea unei usi de garaj nu este tocmai mica, este bine sa acordam o atentie sporita aspectului exterior, si sa fim foarte bine informati de optiunile pe care le avem. Usile de garaj Gunther Tore pot fi alese in functie de textura si culoare, pe baza de comanda, care va fi onorata in aproximativ doua saptamani.

Aspectul exterior al usii de garaj poate fi casetat sau in linii, iar culorile pot varia de la clasicul alb pana la rosu, verde, sau nuante lemnoase, in functie de preferinte: mahon, stejar, nuc sau cires.  

In cazul in care exista cerinte speciale, Gunther Tore executa si usi de garaj cu dimensiuni mai mari, ce pot fi dotate, dupa preferinte, cu usi pietonale pentru acces mai usor. 

Related posts

Cu siguranta constructiilor nu te joci!

Adina Meyers

Confort, Siguranta, Stil la Atlantis Residence

Adina Meyers

Cum gasesti rapid un mester bun

Adina Meyers