Iarna poate aduce cu ea cantităţi impresionante de zăpadă care se aşază nu numai pe drumuri sau prin curţi, ci şi pe acoperişul caselor. Acest lucru poate fi adeseori o problemă importantă dacă ne gândim la greutatea pe care trebuie să o suporte structura de rezistenţă a acoperişurilor.

Este necesar ca în momentul în care pe acoperiş s-a depus o cantitate mare de zăpadă aceasta să fie dată jos. Să te urci însă pe acoperiş şi să încerci să îndepărtezi stratul gros de omăt folosind o lopată poate fi un demers destul de dificil şi riscant. Folosindu-şi imaginaţia şi spiritul practic, bărbatul din imagini a descoperit o metodă incredibilă pentru a rezolva această problemă.

Folosind o sfoară groasă şi rezistentă la capătul căreia este legată o greutate el înlătură o cantitate serioasă de zăpadă într-un timp record. După ce se urcă pe o scară şi ajunge în cel mai înalt punct al acoperişului, bărbatul lansează capătul sforii cu greutate peste casă. De jos trage apoi cu putere de celălalt capăt al sforii, astfel încât aceasta să funcţioneze asemeni unui fierăstrău, care va decupa stratul gros de zăpadă de pe acoperiş.

Folosind această metodă, acoperişul casei este eliberat de greutatea zăpezii în cel mai eficient mod. Un aspect foarte important îl reprezintă însă şi luarea unor măsuri de siguranţă pentru ca zăpada ce alunecă asemeni unei avalanşe să nu afecteze exteriorul casei.

Informaţii preluate de pe www.livebiz.ro

Related posts

Tot ce trebuie să știi despre centrale pe lemne

Adina Meyers

Daikin România a lansat campania de responsabilitate socială „Plantăm Aer” prin care încearcă să aibă grijă de calitatea aerului interior și exterior

Adina Meyers

Cum să alegi o casă potrivită pentru întreaga familie

Adina Meyers