Amenajari Exterioare

Plantele aromatice – comoara din gradina

Gradina poate deveni locul de unde proprietarii îsi pot procura condimente proaspete si plante aromatice pentru relaxare si pentru mentinerea sanatatii. Printre alegerile pe care le aveti la îndemana se numara cardamonul, care este membru al familiei ghimbirului. Este vorba de o planta perena cu rizom, care formeaza un grup dens de tulpini cu o aroma condimentata si flori parfumate.

Pastaile uscate sunt adaugate la dulciuri, cafea persana si la mancarurile asiatice. Galangal sau ghimbirul de Siam este originar din Asia de Sud-Est. Rizomii se folosesc la gatit si pulpa sa alba sau de un galben pal are o aroma asemanatoare cu cea a pinului. Ghimbirul este o specie perena cu rizomi originara din Asia tropicala si are nevoie de o locatie însorita si sol bogat, umed si bine drenat.

Anasonul stelat este un ingredient esential în condimentele pentru carne, fiind folosit si pentru obtinerea lichiorurilor si aperitivelor. Alte plante aromatice care pot fi plantate în gradini sunt curcuma si vanilia.

Related posts

O gradina plina de viata

Adina Meyers

Sfaturi pentru reamenajarea baii

Adina Meyers

Peluze verzi: alternative la gazon

Adina Meyers