Adultii au la dispozitie foisorul, unde se retrag la umbra, locul de gratar si balansoarul, iar cei mici beneficiaza de propriul parc de distractii

Terenul este de fapt o livada. Nici prin cap nu le-a trecut gazdelor noastre sa taie pomii, care le ofera umbra, dar si fructe proaspete, de primavara pana toamna. Daca pentru ridicarea casei au apelat la specialisti, de amenajarea gradinii s-au ocupat singuri. Deoarece au dorit sa pastreze aspectul rustic, nu au plantat gazon, ci au lasat curtea acoperita cu iarba cu trifoi si floricele autohtone.

Singura interventie a fost aceea de a realiza o alee ingusta de-a lungul gradinii, pana la foisor, pentru a nu calca in noroi atunci cand ploua.

Avand in vedere forma alungita a terenului, casa a fost pozitionata intr-un capat al acestuia, astfel incat gradina sa ramana in partea frontala a proprietatii. Aici, proprietarii au impartit spatiul in mai multe zone de agrement si relaxare pentru ei si copii. Distribuirea acestor zone in cadrul gradinii nu s-a facut dupa un plan strict, ci mai mult aleatoriu, pentru a lasa curtii aerul de naturalete.

Gradinita cu flori a fost amenajata intre linia casei si foisorul din lemn. Pentru a-i tine pe cei mici departe de aceasta, parintii au apelat la un gardulet realizat din tulpini tinere.
Amenajarea nu are nimic pretentios, doar flori autohtone de sezon, care apar ca niste pete de culoare pe covorul de iarba, si decoratiuni de exterior ce tin de stilul rustic.

Related posts

Gradina rustica: atmosfera degajata si primitoare

Adina Meyers

Cum sa avem o gradina evergreen

Adina Meyers

Mai aproape de o casă modernă și confortabilă

Adina Meyers