Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Cum sa profitam la maxim de spatiul unei bai mici

In cazul in care stai la bloc si ai un apartament mai micut, atunci si baia este una care nu iti ofera o foarte mare libertate de miscare. Acest lucru nu trebuie insa sa te opreasca din a o amenaja astfel incat sa poti profita de fiecare centimetru al ei si sa o faci sa fie foarte functionala. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de cateva sfaturi simple, despre care o sa vorbim mai multe in randurile urmatoare. Haide sa vedem impreuna ce trebuie sa facem pentru a ne bucura la maxim de baia noastra si sa avem tot ce ne trebuie la indemana.

Incepem prin a spune ca cel mai bine este sa apelezi la amenajarea intr-un stil cat mai simplu, cat mai curat, minimalist. Nu trebuie sa incarci baia cu elemente inutile, de care cu siguranta nu te vei folosi. Ai insa in vedere faptul ca nu trebuie sa sacrifici spatiile de depozitare, pe care insa poti sa le maschezi cat mai bine. Daca vei decora baia exact asa cum trebuie, atunci nu conteaza cat de mica este, deoarece va exista impresia vizuala de spatiu.

Alegerea unei gresii de culoare alba este ideala pentru crearea senzatiei de spatiu, iar acest lucru poate fi aplicat si in ceea ce priveste mobilierul. In privinta celui din urma poti avea in vedere si ca acesta sa fie unul cat mai functional. Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste zugraveala, specialistii recomandand culorile cat mai deschise. Vei evita sa folosesti accesoriile masive, deoarece vor „lua” inutil din spatiu si vor da impresia de baie incarcata. Poti sa iti indrepti atentia spre o chiuveta inalta, deoarece aceasta este mai „supla” si va lasa impresia de baie aerisita.

 Cada de baie nu trebuie sa fie una foarte mare, ci poti opta pentru modele de dimensiuni mai mici. Daca intr-adevar ai un spatiu limitat, atunci cel mai bine este sa iti indrepti atentia catre o cabina de dus, mai ales ca aceasta vine cu avantajul unei intretineri mai usoare. Prezenta sticlei nu doar ca nu va permite apei sa ajunga in toate colturile baii tale, dar mai vine cu un avantaj, si anume acela al crearii iluziei de spatiu. Un alt truc la care poti apela este amplasarea unui vas de WC suspendat pe perete, in timp ce pentru a depozita anumite obiecte si accesorii sunt binevenite rafturile care pot sa fie amplasate chiar pana in tavan.

Oglinzile sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri pentru a „mari” o incapere din punct e vedere vizual (vezi de exemplu lifturile, care au o oglinda tocmai pentru a lasa iluzia de spatiu mare, in cazul in care sunt folosite de persoane care nu suporta locurile stramte), asadar poti sa te folosesti de acest lucru chiar si in decorarea baii tale. Opteaza pentru o oglinda de dimensiuni cat mai mari (evident, proportionala cu baia).

E bine sa ai in vedere chiar si prezenta luminii din abundenta, tot pentru a lasa impresia de spatiu mare si aerisit. Aici este mai greu sa avem acces la lumina naturala, mai ales daca stam la bloc, dar poti oricand schimba corpurile de iluminat cu unele care sa lumineze mult mai bine aceasta incapere.

Related posts

TOP 3 decorațiuni luminoase pentru o terasă mică pe timp de vară

Adina Meyers

Pregăteşte uneltele pentru noul sezon de grădinărit!

Adina Meyers

Prosoapele – o soluție potrivită pentru un plus de culoare în baie

Adina Meyers