Amenajari Exterioare

Alei intrerupte, inspirate din orientul indepartat

Gradina poate fi infrumusetata cu o alee intrerupta, care sa urmeze ritmul firesc al pasilor nostri, realizata din materiale naturale.

Beneficiile oferite de o astfel de alee sunt si practice, si estetice. In primul rand, ne putem deplasa dintr-o zona in alta a gradinii fara sa calcam si sa distrugem gazonul. In al doilea rand, efectul estetic obtinut va fi unul plin de farmec.

Iata de ce avem nevoie pentru a realiza o potecuta japoneza, care sa dea curtii noastre un aer de orient indepartat: materiale naturale (pietre de rau slefuite, dale de beton, “rondele” sau placi de lemn), nisip si mortar.

Operatiunea nu e deloc complicata, nici nu presupune cine stie ce cheltuieli, ci doar un pic de indemanare si de simt artistic. Evident ca ramane la latitudinea noastra din ce alegem sa facem pasii. Important este ca materialul pentru care optam sa se regaseasca in gradina, astfel incat sa cream corespondente si sa obtinem un look unitar.

De exemplu, daca zona de relaxare sau terasa este acoperita cu deck sau cu lemn, atunci vom realiza pasii aleii tot din lemn („rondele” de trunchi, dale din scanduri slefuite etc.). 

Cateva sfaturi tehnice: Materialele trebuie asezate direct pe pamant si fixate cu nisip si mortar. De asemenea, este important sa lasam intre ele spatiu suficient pentru cresterea ierbii. In cazul in care facem pasii din lemn, este recomandat sa ii tratam cu un produs fungicid si insecticid. Aleea trebuie lasata sa se usuce timp de patru zile inainte de a pasi pe ea.
 

Related posts

Patru idei ca sa ajungi un expert in gradinarit

Adina Meyers

Sfaturi pentru amenajarea unei băi

Adina Meyers

Classic blue, culoarea anului 2020, în designul interior: idei – FOTO

Adina Meyers