Atunci cand vine vorba de amenajari interioare, lumea are tendinta de a ignora alegerea draperiilor sau de a lasa achizitia lor pe ultimul moment. Acestea au calitatea de a schimba complet spatiul si, daca sunt neglijate, pot strica restul designului casei. Procesul de selectie poate fi extrem de complex si anevoios, de aceea este important sa aveti rabdare pana cand veti gasi draperiile potrivite, care sa se incadreze armonios in designul camerei.

De ce trebuie sa tineti cont in momentul in care doriti sa achizitionati draperii:

1. Materialul

Evitati draperiile extrem de subtiri, din materiale de calitate proasta. Investiti in materiale rezistente, care sa nu se decoloreze in timp, de la soare, mai ales daca aveti camere care sunt orientate spre sud sau spre vest.

Draperiile de matase se numara printre cele pe care ar fi de preferat sa le evitati: vor arata foarte bine la inceput si dau un aer de eleganta si lux, insa culorile vor pali rapid.

Alegeti materiale care se potrivesc cu alte materiale din camera, cum ar fi textilele folosite pentru tapiteria fotoliilor, cuvertura de pat sau, de ce nu, abajurul lampilor.

2. Opacitatea

Pentru camerele in care doriti sa aveti intimitate, precum dormitorul, alegeti draperii cu opacitate cat mai ridicata, care nu permit luminii sa patrunda. Puteti folosi in schimb draperii mai transparente in sufragerie sau in camerele care nu au parte de foarte multa lumina naturala, pentru a da impresia unei incaperi mai aerisite.

3. Culorile

Culoarea draperiilor trebuie sa se incadreze in paleta de culori existenta in camera, sa fie in aceeasi tema.

Nu este nevoie sa cumparati aceleasi draperii in toate camerele, acestea pot sa difere in functie de felul in care sunt amenajate. Important este sa se integreze armonios in decor, sa se potriveasca cu restul camerei si cu tematica generala. De exemplu, in camera copilului puteti alege niste draperii mai colorate, mai vesele.

Daca doriti sa aveti o camera aerisita, cu aer fresh, puteti alege draperii albe. Cele inchise la culoare vor da un aer dramatic si vor lasa impresia unui spatiu micsorat.

Pentru un aer romantic sau retro, aruncati un ochi peste selectia de draperii de la RetroBoutique.

Draperiile cu model sunt mai greu de asortat si integrat, insa vor atrage atentia si vor aduce diversitate.

4. Marimea

Alegeti draperii suficient de lungi incat sa acopere integral peretele si agatati-le cat mai aproape de tavan, pentru a da senzatia unei camere mai inalte. Acestea trebuie sa fie de aceeasi inaltime ca perdelele. Pentru a afla latimea necesara, masurati cati metri are spatiul existent si multiplicati cu 1.8.

 

 

 

Related posts

Casa romaneasca prezentabila in stil italian

Adina Meyers

Sfaturi de decor pentru casă: Cum să-ți impresionezi oaspeții?

Adina Meyers

Top 3 motive pentru care este mai avantajos sa-ti amenajezi casa cu mobila pe comanda

Adina Meyers