LifeStyle

Cinci inovatii Saint-Gobain care au schimbat Romania

In cadrul Saint-Gobain, masurile întreprinse pentru dezvoltarea culturii inovatiei dau roade. Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, Thomson Reuters Top 100 Global Innovators a clasat Saint-Gobain printre cele mai inovatoare 100 de organizatii mondiale.

Munca de cercetare a Saint-Gobain vizeaza atat inovatiile tehnologice, cat si îmbunatatirea produselor, proceselor si serviciilor sale, urmarind obiectivul deschiderii catre clienti si anticiparii nevoilor clientilor.

Proiectele inovatoare comune diferitelor marci din cadrul Saint-Gobain se multiplica, avand drept fundament o cultura a parteneriatului si dezvoltarii comune. Grupul cauta, de asemenea, noi piete prin intermediul NOVA External Venturing, dedicata inovatiei externe si responsabila de relatiile cu start-up-urile. Mai mult, Saint-Gobain mentine un numar de parteneriate cu institutii academice si stiintifice.

In octombrie 2014 Grupul a inaugurat, împreuna cu Centrul National Francez pentru Cercetare Stiintifica (CNFCS) si cu Institutul Japonez pentru Stiinta Materialelor (IJSM) laboratorul LINK (Laboratory for Innovative Key Materials and Structures) din Japonia.

Echipele din Cercetare-Dezvoltare si Marketing au colaborat eficient la toate nivelele de-a lungul multor ani. Acest mod de lucru eficientizeaza oferirea raspunsurilor specifice care satisfac asteptarile pietei, anticipeaza nevoile emergente si diminueaza timpul de vanzare.

In Romania, urmatoarele 5 produse si solutii inovatoare si sustenabile pentru cladirile de astazi si de maine au un puternic impact asupra domeniului constructiilor:

– SGG PLANITHERM® 4S Evolution combina controlul solar superior si proprietatile izolarii termice, realizand un mediu placut pe durata întregului an, permitandu-ti sa te bucuri de temperatura perfecta si lumina ideala indiferent de anotimp. In plus, SGG PLANITHERM® 4S Evolution te poate ajuta sa economisestii costurile facturilor la energie. Proprietatile de izolare termica te vor ajuta sa utilizezi mai putina energie pentru ca interiorul sa ramana la temperatura dorita.

Saint-Gobain PAM – Blutop® cu acoperire BioZinalium® – o solutie completa si inovatoare pentru retelele de distributie a apei potabile. Blutop® este o gama de tevi si fitinguri din fonta ductila cu DN / OD de la 75mm la 160mm, cu protectie exterioara BioZinalium®. Aceasta noua si inovatoare acoperire dezvoltata în laboratoarele PAM asigura protectia tevilor împotriva biocoroziunii, prin adaugarea de cupru (Cu) la aliajul ZnAl – 400g / m2. Cu aceasta gama, PAM ofera o solutie durabila pentru retele de distributie a apei potabile, un material conceput sa reziste peste 100 de ani.

Rigips Activ’Air® – placa din gips-carton de la Saint-Gobain Rigips (atestata ca furnizor de solutii pentru cladirile certificate în programul “Green Homes”/ “Case Verzi” înglobeaza o tehnologie revolutionara, special conceputa pentru a purifica aerul din interiorul cladirilor, fiecare metru patrat de placa Activ’Air® putand reduce concentratia formaldehidei (un compus organic volatil ce poate provoca iritatii ale ochilor si ale aparatului respirator) dintr-un metru cub de aer cu pana la 70%. Eficacitatea sa este imediata, chiar dupa montare, produsul fiind testat chiar si cu diverse tipuri de finisaje si decoratiuni: tapet din hartie, tapet din fibra de sticla, vopsea minerala, vopsea acrilica. Capacitatea sa de neutralizare se mentine timp de 50 de ani, substanta activa actionand în scopul purificarii si îmbunatatirii calitatii aerului din încaperi pe toata aceasta perioada. Dupa eliminarea formaldehidei din incapere (prezenta în produsele de curatare, textile, parchet, vopsele si în special în mobilier), aceasta nu se reintoarce in aer, ci este retinuta si descompusa în interiorul placilor din gips-carton. Produsul a fost atent analizat si testat de organisme independente: Institutul independent ECO din Köln si Grupul de laboratoare EUROFINS din Danemarca, conform ISO 16000 – 23. De asemenea, a primit stampila “Aprobat” din partea Institute for Building Biology (IBB) din Rosenheim. Aceasta stampila evidentiaza capacitatea produsului de a contribui la o viata sanatoasa, în paralel cu rolul sau activ la protectia mediului, contribuind în mod relevant la constructia cladirilor “verzi”, a cladirilor sanatoase ale secolului XXI, fiind produs numai in unitati de productie cu certificare ISO 14001. Rigips Activ’Air® a fost declarat “Produsul inovator al anului 2015” de catre Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (Romania Green Building Council).

– weber.plan profi este un mortar autonivelant realizat printr-o formula ce contine cimenturi speciale, agregate, lianti suplimentari si amestecuri chimice. Şapa este comercializata sub forma unei pulberi uscate, pre-amestecate, care dupa preparare se poate aplica într-un strat de 2-10 mm pentru nivelarea pardoselilor din beton si a sapelor în locuinte. weber.plan profi asigura o mai mare rezistenta datorita fibrelor de armare, putand fi utilizat chiar si sub sistemele de incalzire prin pardoseala. Acesta va oferi o suprafata gata pregatita pentru acoperirea finala cu gresie, faianta, mocheta, foi de vinil, linoleum, parchet laminat si este potrivit pentru resedinte de trafic mediu, cladiri noi si renovari, spatii interioare.

– « Mansarda Perfecta » – este o solutie ISOVER care confera mansardelor izolare termica si acustica si care protejeaza lemnul împotriva umiditatii. « Mansarda Perfecta » este o solutie unica pe piata din Romania si include vata de sticla de inalta performanta Uniroll Plus si sistemul ISOVER Vario. Componenta principala a acestui sistem este membrana inteligenta ISOVER Vario KM Duplex, asupra careia ISOVER are exclusivitate mondiala. Aceasta solutie ofera utilizatorilor economii semnificative la energie, confort acustic si termic si asigura lemnului o durata lunga de viata. 

Related posts

Toamna in bucate: Nectarul de pere, rasfatul dulce din camara ta

Adina Meyers

Supa crema de dovlecei, mazare si leurda

Adina Meyers

Invitatie pentru antreprenori: Romania libera organizeaza Scoala de Business

Adina Meyers