Proiectul de reamenajare este pentru un apartament de 46 de mp, compus din doua camere. Obiectivul a constat in gasirea unei solutii de recompartimentare a acestuia si obtinerea unei camere suplimentare, din necesitatea tanarului cuplu de a include toate activitatile copilului in propriul spatiu.

Beneficiarii si-au dorit ca toate spatiile sa fie inchise, in ideea de intimitate si functionalitate bine definitate. Nevoia de depozitare, punctata foarte bine de acestia, am incercat s-o indeplinim cat mai eficient, utilizind toate spatiile disponibile in acest sens. Pardoseala din rasina de culoare alba a fost aleasa in ideea de luminozitate si deschidere â prin continuitatea ei pe toata suprafata locuintei, dar si datorita proprietatilor sale antimicrobienesi antistatice. Lipsa ferestrelor in zona de living si socializare a fost suplinita de amplasarea unui perete de sticla tip termopan, care separa livingul de dormitor si lasa lumina naturala sa patrunda in incapere, iar pentru ventilarea aerului am propus utlizarea unui sistem ecologic cu recuperare de caldura.

Dormitorul matrimonial a fost propus in dimensiuni minimale, acesta fiind folosit doar pentru odihna si depozitare. Senzatia de intimitate a acestuia se realizeaza prin coborarea rulourilor opace. Din dormitor se poate accesa spatiul de lucru amenajat intr-un loc luminos, usor de aerisit si ventilat.

S-a propus o zona de luat masa cu dubla functionalitate. Amplasata in exteriorul bucatariei, ea deserveste ca loc de luat masa, iar rabatata, ca oglinda ce da senzatia de spatialitate. In dormitorul copilului am propus corpuri de depozitare si expunere pentru jucarii, un spatiu de lucru si expunere pentru carti si lectura. Spatiul de joaca a ramas generos, mobilierul fiind pozitionat perimetral.

Material realizat de Alina Szabo, interior designer Gavia Concept.

Related posts

Provence – o sursă inepuizabilă de inspirație pentru amenajarea casei tale

Adina Meyers

Mansarda boema in Suedia

Adina Meyers

Refugiu romantic cu multe idei de amenajare

Adina Meyers