Izolarea termica, un factor de economisire

În funcție de factura energiei electrice sau de gaz, și de tipul de incalzire pe care il folositi pentru casa dvs. in timpul anotimpului rece, trebuie sa va intrebati care este motivul costurilor atat de mari de intretinere. Unul dintre motive il constituie izolarea termica al peretilor locuintei. Dar cel mai important aspect il reprezinta ferestrele. Prin materialul din care sunt concepute, marimea lor si gradul de eficienta termica al acestora.

Cea mai mare cantitate de energie dintr-o locuinta se pierde prin ferestre si acoperis sau tavan

Din acest motiv este esential ca pe langa o izolare termica al tavanului si al peretilor sa beneficiati de o izolare termica eficienta in cadrul ferestrelor.

Este posibil sa platiti taxe inutile pentru consumul de energie

Si sa nu realizati cat de mare este defapt aceasta investitie. De aceea, trebuie sa stiti cum sa evitati acest cost. Astfel incat sa puteti utiliza in mod eficient energia pentru a va mentine casa calda in timpul iernii. Si rece in lunile fierbinti de vara. Poate ca nu ati realizat, dar tamplaria din pvc din casa dvs. este de obicei cel mai mare vinovat al costului ridicat de energie.

Incercati sa va imaginati casa fara ele intr-o noapte rece de iarna

Nu conteaza cat de tare veti avea termostatul pornit, deoarece curentul rece va face casa insuportabil de locuit. Ferestrele casei dvs. sunt singura zona in care incalzirea si racirea sunt irosite. In special datorita acelor ferestre pe care le folositi pentru a ventila o camera in lunile mai calde.

Ferestre eficiente din punct de vedere energetic

Costul pentru a va mentine casa calda in timpul iernii si rece in timpul verii reprezinta aproximativ 45% din costul energiei pentru proprietarul mediu. Asa ca are mult sens sa vedeti daca aveti ferestre eficiente din punct de vedere energetic. Deoarece, daca locuiti intr-un climat rece si ferestrele nu prezinta scurgeri sau fisuri, este posibil sa nu fie suficiente pentru a utiliza in mod adecvat cea mai mica cantitate de energie din casa dvs. Pentru ca astfel sa va mentineti confortul dorit pentru dumneavoastra si familie.

Majoritatea constructorilor de locuinte nu folosesc geamuri izolate corespunzator

Acest lucru se datoreaza faptului ca majoritatea constructorilor de locuinte nu folosesc geamuri izolate corespunzator. Exista multe marci si modele de geamuri termopan. Iar preturile difera. În functie de numarul de camere din tamplaria din pvc, de foile de sticla, feronerie, etansare sau de tipul de gaz rar utilizat intre foile de sticla. Tamplaria din pvc Salamander ofera preturi avantajoase de achizitie dar si performanta ridicata atat in cadrul anotimpului rece cat si al celui cald. Exista numeroase profile extrem de eficiente pe care le puteti utiliza pentru a va optimiza nivelul de eficienta termica din locuita dvs.

Cum sa stiti daca ferestrele dvs. trebuie inlocuite

Desi este nevoie de o parere specializata la domiciliu pentru a va oferi o evaluare adecvata daca si ce ferestre din casa dvs. trebuie inlocuite (daca exista), le puteti testa singuri. Pur si simplu tinand mana la mai putin de un centimetru distanta de suprafata. Daca simtiti aerul rece din exterior, este timpul sa va ganditi la ferestre noi. Ferestrele de inlocuire eficiente din punct de vedere energetic pentru a fi mai specifice.

Cumpararea ferestrelor de casa proiectate pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic va pot economisi bani. Aceste sunt mai atractive si mai usor de gasit. Daca stii unde sa cauti.

Related posts

Casa montana traditionala, cu un „touch” modern

Adina Meyers

Tapetul pentru dormitor – cum să creați efecte optice deosebite cu tapet de la AA Design Interior

Adina Meyers

Sophisticated black & white

Adina Meyers