Home LifeStyle

EUROSTAT: Vârsta la care părăsesc tinerii casa părinților

Plecarea din gospodăria părintească este adesea influențată de relațiile în care sunt tinerii, de studii, nivelul de dependență financiară, condițiile pieței de muncă, accesibilitatea locuințelor, dar și particularitățile culturale. Bărbații părăsesc mai târziu casa părintească decât femeile.

Potrivit datelor Eurostat, tinerii care pleacă din casa părintească cel mai devreme sunt cei din Suedia (17,8 ani), Luxemburg (20,1 ani, Danemarca(21,1 ani) și Finlanda (21,8 ani).

În medie, tinerii din UE au părăsit casa părintească la vârsta de 26,2 ani în 2019. În România, femeile au plecat de acasă la 25,7 ani, iar bărbații numai la 30.3.

De asemenea, tinerii au plecat de acasă înainte de vârsta de 25 de ani în Estonia (22,2 ani), Franța (23,6 ani), Germania și Olanda (ambele cu 23,7 ani).

La polul opus sunt tinerii din Croația și Slovacia, care rămân cel mai mult în casa părintească: 31,8 ani, respectiv 30,9 ani.

În Italia, tinerii rămân acasă, în medie, până la 30,1 ani, în Bulgaria până la 30,0 ani, în Malta până la 29,9 ani, în Spania până la 29,5 ani, iar în Portugalia și Grecia până la 29, respective 28,9 ani.

Related posts

The flexible lighting collection

Oana Voicu

Salată de primăvară cu cele mai bune frunze verzi

Oana Voicu

Recapata-ti silueta!

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe