Calatorii Home LifeStyle Retete

Cel mai vechi restaurant din lume, care încă este operațional, afectat de pandemie – FOTO

Restaurantul Botin, fondat în anul 1725 în Madrid, Spania, inclus în Cartea Recordurilor drept cel mai vechi restaurant din lume, este afectat de pandemie. El a oferit mâncare tradiţională spaniolă chiar şi în timpul Războiului Civil Spaniol.

La fel ca restul restaurantelor, localul renumit pentru felul său faimos de mâncare, „cochinillo” (purcel de lapte prăjit), a fost închis în urma restricţiilor impuse de autorităţi, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Iar acum funcționează la capacitate redusă: serveşte doar 60 de clienţi zilnic, în loc de 600.

Istoric Sobrino de Botin

Localul Sobrino de Botin este o afacere de familie şi a fost înfiinţat de către bucătarul francez Jan Botin. În secolul al XVIII-lea, angajaţii localului găteau doar clienţilor care aduceau mâncarea lor proprie. La vremea aceea, prepararea şi vânzarea de mâncăruri era interzisă din cauză că putea afecta alte întreprinderi.

De-a lungul secolelor, autori remarcabili precum Ernest Hemingway,  J. Michener, F. Scott Fitzgerald au mâncat la Restaurantul Botín. Ba chiar mai mult, în romanul „Fiesta”, autorul Hemingway menţionează numele restaurantului.

Cele mai populare mâncăruri gătite aici sunt „cochinillo” – purcelul de lapte prăjit şi „cordero asado” – friptură de miel la cuptor.

Porcul de lapte la cuptor asezonat cu cimbru, usturoi și ulei de masline este specialitatea localului. Rețeta datează de mai bine de doua secole. Mâncarea se rumenește numai într-un cuptor cu lemne. Jose Gonzales, patronul localului: “Urmărim reteța bunicului meu, așa cum a fost preparat întotdeauna. Pentru a coace un bun porc de lapte la cuptor este nevoie de un cuptor cu lemne.”

Related posts

Brico Depot da startul unui nou sezon de preturi imbatabile

Adina Meyers

La 100 de ani, preluăm preşedinţia Europei!

Adina Meyers

Mario Vargas Llosa. Posibila ilustratie de carte

Adina Meyers