Arhitecții din emisiunea „Visuri la cheie” de la Pro tv, Laura Boghiu, Cristina Joia,  Alina Vîlcu, Omid Ghannadi și Valentin Ionașcu, ne spun care sunt ultimele trenduri în materie de amenajare interioară.

Suprafețele texturate, în topul designerilor

Cristina Joia consideră că arta poate îmbina cele mai fumoase stiluri și ne povestește care sunt noile tendințe ale anului: Suprafețele texturate ocupă un loc de cinste. Fie că ne referim la piese de mobilier din lemn neșlefuit, la pereți acoperiți cu tapet reliefat sau la textile pentru casă din țesături prețioase și plăcute la atingere, texturile ocupă un loc de cinste în topul preferințelor designerilor, când vorbim despre interioarele anului 2020.”

Slow living, conectarea cu natura

Arhitecții Alina Vîlcu și Omid Ghannadi reușesc să aducă natura chiar și într-un spațiu înghesuit, transformându-l, instant, în locul preferat al casei.

Cea mai importantă și prețioasă tendință este cea legată de slow living, de conectarea cu natura. E bine, oricât de mică este casa, să avem elemente cu care ne creăm aceste solo spații: paravane, plante, draperii, mobilă tip „room divider”. Să ne înconjurăm cu obiecte care au încărcătură de semnificație și poveste. Amintiri din vacanțe dragi, legate de oameni dragi. Apoi ne vom juca cu lumina, vom folosi o lumină cât mai caldă, și.. cu plantele”, ne dezvăluie Alina Vîlcu.

„Dacă nu colaborăm cu un architect e important să reușim să avem o locuință ordonată, curată, în culori neutre și să scăpăm de lucrurile inutile din viața noastră. Este important să ne folosim de perioada asta, să ne apropiem de casa noastră, să ne împrietenim, să o facem să fie mai mult.. acasă”, a adăugat Omid Ghannadi.

Biroul de acasă

Valentin Ionașcu, ne spune că, pe lângă trucurile de înfrumusețare, este important să știm cum să gândim fiecare colț din căminul nostru. „Pentru mulți dintre noi biroul s-a mutat acasă. Recomandarea mea este să vă amplasați spațiul de lucru cât mai aproape de o fereastră și să vă creați spații care să vă permită să vă aduceți la îndemână toate instrumentele pe care le considerați esentiale în desfăsurarea activității”.

Armonia căminului, relaxarea și energia bună

Cu câteva trucuri generale, poate fi creată iluzia de spațiu: culorile pe care le folosești în dormitor să fie deschise, pastel. Oglinzile.. nu trebuie să uiți de ele! Lasă mereu senzația că s-a mărit optic spațiul. Dulapurile ar trebui să fie făcute pe comandă. Așa te vei folosi de fiecare centimetru din dormitor în favoare ta. Și.. trebuie să fie până în tavan”, spune Laura Boghiu.

Related posts

Peleți de îngrășământ eco din lână de oaie. Cum se folosește fertilizatorul- FOTO

Adina Meyers

Pericolele din cosmeticele pentru păr. La ce să fim atenți

Adina Meyers

Tort de post cu gem de caise

Adina Meyers