LifeStyle

(P) Maraton expozițional de construcții, ambientări, amenajări peisagistice și instalații Între 23 si 26 martie, la ROMEXPO

Romexpo organizează între 23 și 26 martie 2017 cele mai importante târguri din domeniul construcţiilor, instalaţiilor, mobilei, ambientării, designului interior sau exterior și grădinăritului.

Companii autohtone şi internaţionale îşi vor prezenta produsele şi serviciile pe parcursul a patru zile de maraton expoziţional, la:

Construct Expo

Ambient Expo

Mobila Expo

Romtherm            

Expo Flowers & Garden

Antique Market

CONSTRUCT EXPO este cel mai mare târg de tehnologii, echipamente, utilaje şi materiale pentru construcţii din România.

Ediția 2017 reuneşte peste 150 de firme din domeniu, reprezentând un punct de atracţie pentru antreprenorii şi experţii în construcţii, dar şi pentru publicul larg interesat de echipamente şi utilaje pentru uz propriu.

Pe langă componenta expozițională, evenimentul generează și o serie de activități conexe menite să aducă laolaltă asociații, autorități de la nivelul administrației centrale, producători, importatori și distribuitori de produse și servicii dedicate tuturor categoriilor de construcții.

Astfel, pe parcursul zilelor CONSTRUCT EXPO  au loc conferințe și seminarii precum:

Managementul deșeurilor în construcții – prevederi legislative și modalități de aplicare (23 martie – conferință susținută de Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții – APMCR cu sprijinul Ministerului Mediului).
Green Homes – locuințele verzi

(23 martie, workshop organizat de Romania Green Building Council – ROGBC, în cadrul căruia se vor prezenta soluții dedicate clădirilor verzi).

Noua criză din piața construcțiilor

(24 martie, conferință organizată de IBC Focus, care aduce în prim-plan: diverse modalități de a „spiona” concurența pentru a deveni competitiv pe piață, despre secretul multinaționalelor privind acapararea a 50% din afacerile de resort sau despre elementele comune între construcțiile din România și piața pantofilor din Africa).

Mai multe informații despre seminariile și conferințele din cadrul târgului se pot obține prin accesarea website-ului www.constructexpo.ro,  secțiunea “Vizitatori – Manifestări conexe”.

AMBIENT EXPO (www.ambient-expo.ro) este evenimentul „răspunsurilor” la întrebarea Cum putem amenaja modern și util locuința, biroul, spațiul din jurul clădirilor în care muncim sau trăim?

Desfășurat tot între 23 și 26 martie, la Romexpo, Ambient Expo reunește peste 80 de companii din țări ca: Egipt, Grecia, Italia, Moldova, România, Spania, Turcia, Ucraina, care prezintă tendințele pe piața amenajărilor interioare şi exterioare.

Târgul internaţional de produse şi sisteme pentru amenajări interioare şi exterioare, decoraţiuni, mobilier şi piscine aduce în atenţia vizitatorilor noutățile anului în materie de tapet, perdele şi draperii, fiind prezenţi producători şi importatori ai celor mai cunoscute şi căutate branduri mondiale. Vizitatorii se pot documenta şi obţine consiliere privind amenajările interioare de la furnizorii consacraţi de: tapet, textile decorative (perdele, draperii, feţe de masă, covoare), corpuri de iluminat, vopsele, tencuieli, parchet, faianță, șeminee, piscine și alte produse sau accesorii decorative.

Din cadrul AMBIENT EXPO nu lipsesc seminariile și conferințele susținute de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu pe teme privind obiectul arhitectural și arhitectura teritoriului.

La Ambient Expo e va avea loc, pe 24 martie, orele 11:00 – 13:00 (Pavilionul C1 – Romexpo) conferința Interior, Exterior, Tendințe, organizată de Romexpo în parteneriat cu DIZAINĂR  și  Asociația  Atelierul de Creație.

Târgul de mobilă cu vânzare Mobila Expo (www.mobila-expo.ro), organizat în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR), Asociaţia Clubul Român de Mobilă (ACRM) și Camera de Comerţ şi Industrie din România, reuneşte importante companii producătoare de mobilier, ce vor expune piese, accesorii si ansamble de mobilier la preturi avantajoase si stiluri variate, pornind de la clasic si modern pana la cel rustic sau retro-vintage.

Evenimentul se adreseaza publicului larg, acelora care doresc să găsească și să achiziționeze la prețuri avantajoase, diverse tipuri de mobilier destinate locuinței sau biroului.

Tendinţele în grădinărit sunt dictate de EXPO FLOWERS & GARDEN (www.expoflowers.ro). Evenimentul se adresează atât profesioniştilor (producători, comercianţi, horticultori, arhitecţi peisagişti, specialiştilor în unelte şi ornamente de gradină: arbuşti, pavaje, mobilier de grădină, sere) de pe piaţa de import şi distribuţie de flori, plante şi soluţii de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi, cât şi publicului larg.

Între 23 și 26 martie, peste 60 de companii din: Germania, Grecia, Italia si România vin cu oferte variate, promoții și consiliere despre ce flori, pomi și arbuști se poartă în amenajările interioare sau exterioare.

Romtherm (www.romtherm.ro) va reuni pe durata a patru zile firme importante din domeniile aparaturii pentru încălzire, răcire, ventilaţie, aer conditionat, sisteme de conducte, izolaţii termice, pompe, armături, fitinguri şi robineţi.

Pe întreaga perioadă a expoziției, vizitatorii interesaţi pot asista la prezentări și demonstrații ale tehnologiilor și inovațiilor propuse de către firmele participante, iar expozanţii pot găsi împreună soluţii la ultimele provocări tehnologice ale domeniului, în cadrul conferinţelor organizate de Romexpo şi partenerii săi.

În paralel cu cea mai importantă manifestare expozițională de construcții din România, care reunește târgurile Construct Expo, Ambient Expo, Romtherm, Mobila Expo și Expo Flowers & Garden, în perioada 23 – 26 martie 2017, la Romexpo – Pavilionul C3, se va desfășura o nouă ediție a Concursului Național al Montatorilor de Pardoseli din România, coroborat cu expoziția specializată ART FLOORS 2017. În cadrul acestui eveniment, va avea loc de asemenea decernarea premiilor Concursului Național de Design pentru Pardoseli, organizat în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București.

Antique Market (www.antiquemarket.ro) este locul de întâlnire atât al artiștilor cât și al iubitorilor de artă și al colecționarilor şi găzduieşte pentru expunere și evaluare, piese de mobilier și decorațiuni interioare, artă plastică, obiecte personale și de colecție, argintărie și porțelanuri, bijuterii vechi, jucării, vehicule de epocă și multe altele. 

Programul de vizitare al târgurilor și expozițiilor:

23-25 martie (joi-sâmbătă): între orele 10.00 și 18.00

26 martie (duminică): între orele 10.00 și 16.00

Bilet intrare:

Adulti/studenti:10 lei/zi

Intrare gratuita: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate

Biletele pot fi achiziţionate atât la casele de bilete de la intrarea în Romexpo, cât şi online, prin accesarea platformei  de vânzare de bilete de pe website-ul fiecărui eveniment.

Acces:

Pietonal: Porțile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piata Presei libere, Bulevardul  Expoziției și Strada Parcului;

Auto: Porțile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expoziției și Strada Parcului.

Tarif parcare: 3 lei/ora

Related posts

(P) Proiectul Internațional de Matematică Aplicată Cangurul, clasele IV-XII!

Adina Meyers

JYSK – lant international de magazine

Adina Meyers

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România a încheiat refacerea marcajelor a 300 de trasee turistice montane cu ajutorul campaniei „Culorile României” desfășurată de Policolor

Adina Meyers