LifeStyle

Se lanseaza cartea pentru copii

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita joi, 4 martie, ora 11.00 la lansarea cartii pentru copii De-a avangarda, realizata cu sprijinul Grupului REHAU.

In 2009 MNAR a fost desemnat castigator al premiului REHAU SEE Arts Education Award Kids need the arts every day acordat de Grupul REHAU impreuna cu KulturKontakt Austria. Obiectivul acestui premiu este de a contribui la dezvoltarea departamentelor educative ale muzeelor si de a promova rolul artei in randul copiilor din sud-estul Europei.

Cartea se adreseaza copiilor de 6-10 ani si se doreste a fi un instrument de a intelege arta – in special curentele de avangarda – adaptat varstei lor. Acest tip de produs este o premiera pentru MNAR si completeaza activitatile si materialele educative pe care muzeul le ofera deja publicului.

De-a avangarda este mai mult decat o lectura ilustrata despre arta, este o carte interactiva, un joc in care cei mici pot patrunde pentru a se intalni cu picturile a patru artisti avangardisti expusi in Galeria Nationala: Victor Brauner, Marcel Iancu, Hans Mattis-Teutsch si Max Herman Maxy. Parcurgand paginile cartii – realizate in conditii grafice excelente – copiii afla informatii despre artisti si creatiile lor, despre forme si culori.

Ghidati de patru simpatice mascote, cei mici pot desena, picta sau realiza colaje direct in carte si, folosindu-si imaginatia, atentia si observatia, pot sa rezolve diverse jocuri si sa realizeze un afis, o pagina de revista, o pictopoezie, o sceneta sau un manifest.

Prima editie nu va fi comercializata, aceasta fiind o conditie a participarii la proiect, ci va fi distribuita in scoli. Specialistii in educatie ai muzeului vor prezenta cartea in cateva dintre scolile cu care MNAR colaboreaza in mod curent, elevii fiind invitati apoi la muzeu sa afle mai multe despre avangarda artistica si sa participe la un atelier de creatie unde vor invata tehnici neconventionale. Restul exemplarelor vor fi oferite bibliotecilor scolilor bucurestene care au clase din ciclul primar.

 

Articole similare

Sezonul toamnă-iarnă ’18-’19 poartă Humanic

comunicat de presa

Frigul a venit! Iata cum iti intaresti sistemul imunitar cu ajutorul unui blender!

casamea.ro

(P) Intră în Team HOSPICE și aleargă la Semimaratonul București 2017 pentru bolnavii incurabili!

casamea.ro

1 comment

Kwabwnq 16 April, 2020 at 12:44 am

or be suffering with wakening too much cartoonist sildenafil citrate

Reply

Lasă un comentariu