Amenajari Exterioare

Dulapul cu flori din gradina

O gradina trebuie sa fie frumoasa, relaxanta, dar si surprinzatoare. Trebuie sa aiba ceva unic, special, un element-surpriza care sa te inspire si sa te faca sa exclami: „Wow!”.

Un dulap in care cresc tot felul de plante si flori – iata un exemplu de element-surpriza care va atrage ca un magnet privirile si aprecierile tuturor celor care iti vor vizita gradina. Refolosirea obiectelor vechi, aparent iesite din uz, intr-un alt context si cu alta functie este o practica ce se bucura de un mare succes, mai ales printre iubitorii amenajarilor vintage. Daca iti sunt dragi lucrurile de altadata, facute cu suflet si stil, inseamna ca ideea noastra va fi 100% pe gustul tau. Ce trebuie sa faci, concret? Adu in gradina un dulap incarcat de ani, dar totusi functional, amplaseaza-l intr-un punct strategic, pentru a avea vizibilitate maxima, si insufleteste-l cu plante decorative si flori colorate. Astfel, ii vei oferi nu doar dreptul la o viata noua, ci si statutul de „vedeta” a gradinii. Pentru un plus de farmec, expune in partea superioara a dulapului cateva farfurii si cesti din „vechea generatie”, iar printre ele strecoara ghivece cu maghiran si fucsia. Nu lasa nevalorificate nici sertarele. Umple-le cu pamant sau pietris si populeaza-le cu specii „sauvage”, gen iedera si feriga. De butoni, atarna decoratiuni cu aspect vechi (inimioare, clopotei etc.) sau chiar mini-ghivece.

Fucsia

Cercelusii vor da culoare dulapului din mai si pana la prima bruma. Tine cont ca iubesc semiumbra, dar si lumina directa de dimineata sau de dupa-amiaza. De asemenea, ai grija ca pe durata verii sa le asiguri un loc racoros.

Hedera Helix
Iedera este o planta ideala daca iti doresti o gradina amenajata salbatic. Poti lasa tulpina si ramificatiile lemnificate sa atarne sau, dimpotriva, le poti dirija sa urce pe dulap. Atentie! In perioada calda, are nevoie de umbra si de apa multa.

Aubrieta
Te vei indragosti de florile ei mici, mov, albastre sau roz! Pentru a se dezvolta optim, trebuie sa-i asiguri un strat arid, pietros. In privinta ingrijirii, tot ce trebuie sa faci este sa ii cureti florile si frunzele uscate si sa o uzi din cand in cand.

 

Related posts

Floraria Iris aduce Craciunul de odinioara in orice spatiu

Adina Meyers

Sugestii de amenajare pentru biroul de acasa

Adina Meyers

O gradina poate sa fie fermecatoare chiar daca nu ocupa o suprafata generoasa

Adina Meyers