Calatorii Home LifeStyle

Doar 4 din 10 angajaţi români au planuri de concediu pentru 2020. Peste 80% aleg destinaţii din ţară

Aproape trei sferturi dintre angajații români nu și-au luat anul acesta concediu de odihnă, dar 42% dintre ei plănuiesc totuși să facă o cerere în acest sens în perioada următoare, arată datele unui sondaj făcut de platforma de recrutare BestJobs.

Peste 80% aleg destinaţii din ţară

Îngrijorați mai ales că lumea s-a relaxat prea mult și nu mai respectă regulile de igienă și distanțare socială (42%), dar și că vine un nou val de epidemie și, implicit, noi restricții care le-ar putea da peste cap planurile de vacanță (23%), peste 80% dintre ei rămân în țară și au în plan să își petreacă zilele libere la mare sau la munte (57,4%) ori chiar acasă (24,8%).

Dintre cei care plănuiesc să plece anul acesta în vacanță, 34,2% se așteaptă să cheltuiască același buget planificat inițial, înainte de izbucnirea pandemiei, iar puțin peste 16% spun că vor reduce bugetul cu până la 30% față de anul trecut având în vedere incertitudinile actuale.

În ceea ce privește călătoriile în interes de serviciu, 88% dintre angajații intervievați spun că nu pleacă nicăieri anul acesta și doar 10% au programate deplasări de afaceri în țară, iar alți mai puțin de 3% în străinătate.

Related posts

Pericolele din cosmeticele pentru păr. La ce să fim atenți

Adina Meyers

Delta Studio sustine asociatia Salvati Dunarea si Delta

Adina Meyers

Bicicleta care face hamburgeri – lansată la White Garden Party by Jubile Catering

Adina Meyers