LifeStyle

Programul In Culise 1-7 Februarie

VINERI, 1 Februarie

ORA 20:00

TOTI BARBATII MEI

Dupa Cristi Juncu

Cu: Diana Giubernea

Regia: Mona Gavrilas

Durata 1h

“Toti barbatii mei” este o comedie spumoasa, plasata in decorul urban. In centru atentiei avem o femeie, care nu poate sa doarma din cauza vecinilor de bloc, prea zgomotosi. Situatia este absolute normal sau macar binecunoscuta de toata lumea. La fel e si femeia: cel putin normala. Framantarile si monologurile ei, mai mult sau mai putin interioare, sunt insa pretextul pentru o comedie in care ne regasim toti, femei si barbati, cu neincrederi, intrebari si ganduri secrete.

Actrita cameleonica Diana Giubernea (in “Monoloagele Vaginului” interpreteaza mai mult de zece personaje) intra sub incidenta personajului creat de regizoarea Mona Gavrilas, adica devine o femeie ca o “vioara Strafivarius cu corzile cam intinse, gata sa plesneasca”.

Fireste ca meditatiile doamnei in cauza se indreapta destul de repede spre universal masculine cunoscut sau in curs de cercetare.

Un jurnas cu zambet al simturilor, spectacolul “Toti barbatii mei” analizeaza cu ironie sau seriozitate experiente si trairi umane, predominant feminine.

SAMBATA, 2 Februarie

ORA 20:00

CUM SE ZICE

De Roberto Mazzucco

Cu: Alexandru Minculescu, Stefan Nistor, Maria Popovici, Ionut Iftimiciuc.

Regia: Cristian Bajora

Durata: 1h30

Bilet achitat in ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei

Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera

Ai fost vreodata la teatru? Dar la o repetitie ai fost vreodata? In Culise lucrurile stau cu totul altfel decat te-ai fi gandit. Pentru prima data ai sansa sa vezi cum pregatesc marile stele ale scenei un spectacol. Si tine-te bine de scaun…ai sa razi din prima secunda pana la ultima.

Teatrul In Culise prezinta o comedie exceptionala in regia lui Cristian Bajora, care prezinta 3 actori si un regizor in plin proces de creatie al unui… spectacol de teatru. Multa incrancenare, multe gafe, crime si iubiri! Nu rata un super spectacol marca In Culise!

Duminica 3 februarie

ORA 20:00

INSULA FEMEILOR

De Valeriu Butulescu

Cu: Cristina Moldoveanu, Ioana Chelmus, Dana Cojan, Cosmina Soare, Paul Alexandru, Florin Fratila

Regia: Cristian Bajora

Bilet achitat in ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei

Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera

Patru femei tinere, naufragiate pe o insula pustie. Patru femei cu o imaginatie dusa dincolo de ‘normal’ (dar ce e normalul?). Patru femei in a caror imaginatie barbatii
capata dimensiuni cosmice. Comicul de situatie, comicul de limbaj, comicul personajelor in sine vine din modul in care autorul stie sa gestioneze conflictul. Mesia mult asteptat prin intruparea intr-un barbat apare in final sub aspectul a… doi barbati. Si de aici conflictul se amplifica…

O comedie marca In Culise care nu te va lasa sa pleci din sala fara hohote de ras si poate si o lacrima. Erotism, neconventional si patru personaje superbe: Lady Robinson, o femeie autoritara, dar sensibila, fosta matroana de cabaret, Venera, dansatoare la bara, fiica distinsei Lady Robinson, senzuala si pragmatica, Elen, fosta profesoara de gramatica prabușita in misticism, Ala, obsedata de o mare idila pasagera și de alcool. Ele sunt pe scena exact așa cum le prezinta autorul insuși, adica niște nimfomane dezlanțuite.

LUNI, 4 Februarie

MARTI, 5 Februarie

ORA 21:00

DUBLURA – tragicomedie

Text si Regie: Petru Ionescu

Cu: Silvia Codreanu, Virgil Constantin, Gabriela Hamzescu

Bilet achitat in ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei

Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera

Spectatorul este invitat sa asiste la o repetiție deschisa prilejuita de o schimbare de distribuție in piesa Pescarușul de A.P. Cehov: Actrița tanara preia rolul Nina Zarecinaia de la Actrița in varsta, aceasta urmand sa joace Arkadina in același spectacol. Replicile cehoviene se impletesc cu “replicile” actrițelor intr-un dans amețitor al furiei, milei, dragostei, ironiei și, nu in ultimul rand, al morții.

Este datoria tinerei generații sa-și gaseasca propria identitate negand uneori valorile trecutului. Conflictul care se naște intre cele doua protagoniste, o falsa “lupta intre generații” este mediat de regizor care recurge la invațaturile marelui Stanislavski in incercarea de a gasi “adevarul creației”.

Dragoste, arta, moarte…primele doua se bat și-a treia castiga.…?!Aceeasi femeie-actrita la varste diferite  si barbatul-regizor care-o vede Dublu…ra !

MIERCURI, 6 Februarie

ORA 21:00

FRUMOASA CALATORIE A URSILOR PANDA

De Matei Visniec

Cu: Cosmina Soare, Stefan Nistor, Maria Popovici, Laura Marin, Alexandru Banciu, Bogdan Stanciu

La saxofon: Sofian Miron

Durata: 1h15

“Calatoria ursilor panda reprezinta insesi vietile lor traite pana la punctul terminus. Viata este privita ca „vis al mortii”, ca o trecere a sufletului prin anumite etape, catre atingerea ataraxiei. Calatoria ursilor panda trimite cu gandul la calatoria lui Dionis sau la cea a lui Gavrielescu din „La Tiganci”. Totodata ea reprezinta proiectia unui nou inceput, un nou „ab origo”, punctul initial al unei noi vieti. Si astfel nimic nu se pierde, totul se transforma, caci totul este un ciclu neintrerupt de momente repetabile. Un cerc ce revine invariabil la punctul din care a plecat.

Parcurgerea celor noua nopti poate echivala cu coborarea celor 9 trepte ezoterice. Coborarea acestora fara a cadea inseamna a-si fi tinut in frau simturile. Noua este si cifra care, corespunzand celor 9 deschideri ale omului, simbolizeaza caile acestuia de comunicare cu lumea. Exista astfel credinta celor noua ceruri sau noua etape pe care trebuie sa le parcurga sufletul pentru a dobandi pacea vesnica.” (Irninis Miricioiu – prefata la volumul semnat Matei Visniec – Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt).

JOI, 7 Februarie

ORA 21:00

IMAGINEAZA-TI CA ESTI DUMNEZEU

Dupa texte de Matei Visniec
Cu: Stefan Nistor, Florin Fratila. Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana Chelmus, Ionut Iftimiciuc
R: Cristian Bajora
Durata: 1h30

Pret unic: 30 lei

Primul spectacol produs si montat in spiritul si urmarind misiunea Teatrului In Culise, avand in distributie actori tineri, foarte inzestrati si curajosi, folosindu-se de imensul atu al textelor lui Matei Visniec, Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu propune o altfel de experienta pentru spectatori. Acestia vor putea vedea un teatru sincer, fara prea multa scenotehnica, dar cu siguranta socant si intrigant.
Spectacolul vorbeste despre iubire, despre absurdul din vietile noastre, despre fuga continua spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informatii, despre Romania, despre teatru, si reuseste sa atinga si sa loveasca, fara sa plictiseasca niciun moment, prejudecati si idei periculos de amintit.

 

Articole similare

(P) Elvila schimba locatia magazinului din Oradea

Redactia

Taco burger de quinoa

Redactia

3 pași simpli de urmat pentru a menține sănătatea câinelui și a familiei tale

Redactia