Home LifeStyle Practic

Ai dureri de cap? Cauza poate fi poziția greșită la birou și scaunul folosit

Postura incorectă la birou determină o serie de probleme de sănătate, de la dureri de spate în mod special, până la afecţiuni ale sistemului muscular, osos sau cardiovascular.

De vină este nu doar poziția în sine pe care o adoptăm atunci când suntem în fața unui laptop, ci și cât de confortabil este scaunul folosit.

La ora actuală, la mare căutare sunt scaunele ergonomice, recomandate pentru că au tot felul de funcții ce ar putea ajusta confortul ocupantului. Există însă și situații când totul este folosit în scop pur comercial, așadar de unde achiziționați scaunul de birou contează la fel de mult ca și situația în sine pe care doriți să o corectați.

Care este postura corectă la birou

Spatele trebuie să fie drept, lipit de spătar. Este un alt motiv pentru care scaunele cu spătar înalt sunt preferate și cele care oferă suport lombar încât țin cont de curbura naturală a coloanei.

Coatele trebuie să fie în unghi de 90 de grade, de aceea recomandarea este a scaunelor cu mânere. Mâinile formează o linie dreaptă, așadar încheieturile nu au de suferit.

Genunchii trebuie să fie la un nivel mai jos de coapse. De asemenea, gâtul nu trebuie să fie încordat. Este una din cauzele durerilor de cap, când mușchii cervicali sunt în permanenţă tensionați.

Articolul integral aici!

Articole similare

Gymboland: Intră în magia sărbătorilor de iarnă!

Adina Meyers

Elis Pavaje: 165.000 mp de pavaj montati in primul semestru al anului 2012

Adina Meyers

Dolorgiet® Gel Analgezic – Pentru tratamentul durerilor musculare sau articulare acute!

Adina Meyers