Amenajari Interioare Home LifeStyle

De ce să adaugi o extra-securitate ferestrelor tale?

Securitatea casei tale este o prioritate, intrucat este important sa fii in siguranta, atat tu cat si familia ta. In ultimul timp au apoarut tot mai multe sisteme de securitate pe piata, unele mai ieftine, altele mai scumpe. In acest articol vom vorbi despre securitatea ferestrelor. Iti securizezi fereasta nu doar sa tii intrusii departe, dar si pentru a evita anumite accidente in cadrul copiilor.

  1. Iti tii copilul in siguranta

Conform studiilor, peste 90% dintre parinti isi securizeaza casa pentru a-si tine copilul in siguranta (aici incluzand mobila, sertarele, colturile mesei, prizele, balamalele usii etc), dar doar 20% includ in aceasta securitate ferestrele.

Oricat de mult le explici copiilor riscurile unei ferestre, ei tot se jor juca in apropierea acesteia si vor ignora avertismentele tale. Pentru ca nu poti fi 100% din timp cu ochii pe copil, este important sa adaugi o extra securitate ferestrelor, chiar si atunci cand stai la casa.

Pentru protectia copiilor poti alege incuietoare simple, puse cat mai sus si copilul nu are cum sa ajunga sa le deschida.

Daca ai ferestre culisante, exista incuietori cu cilindru si cheie special adaptate, care impiedica deschiderea lor. Incuietori cu cheie poti alege si in cazul ferestrelor PVC cu deschidere orizontala/verticala, dar de obicei incuietorile simple sunt suficiente pentru ei.

Daca nu ai ferestre PVC si astfel nu poti intredeschide fereastra in siguranta, atunci alege un sistem de intredeschidere ferestre caruia ii poti adauga un lacat mic si astfel copilul nu are nicio sansa sa deschida fereastra. Pentru poziția întredeschisă a geamurilor există dispozitive de siguranță cu mai multe poziții, ce pot fi blocate cu lacăt sau prin tije cu mai multe trepte. Există și versiuni mai complexe care să ofere siguranță ferestrelor întredeschise: sistem cu cablu și încuietoare ori sistem cu limbă, de înălțare.

  1. Tii hotii la distanta

Chiar daca hotii tind sa invadeze casa prin intermediul usii, se pare ca in cazul caselor, acestia prefera ferestrele, indiferent ca sunt situate la parter sau la etajul 1.

Este necesar sa ai incuietori solide la ferestre. In cele mai multe cazuri, incuietoarea originala nu este suficienta in caz de fortare a geamului. Sa adaugi o incuietoare secundara este indispensabil.

Cea mai des intalnita intrebare, este “ce fel de incuietoare secundara sa pun geamului meu?”

Poti alege incuietoare simple (acestea sunt mai ieftine si mai usor de spart), incuietoare cu chei si cilindru ( acestea sunt mai solide si un pic mai scumpe, dar sa ai cheia la indemana mereu in caz de urgenta) sau ii poti adauga unei ferestre o incuietoare cu alarma sonora, alarma care va pune hotii pe fuga.

  • Alte sfaturi rapide sa tii hotii la distanta:
  • Cand pleci de acasa nu uita sa inchizi ferestrele complet (nu le lasa nici macar intredeschise);
  • Poti adauga camere de luat vederi
  • Poti instala un grilaj sau o fereastra PVC anti-efractie

Fernand.ro îți propune o gamă de dispozitive pentru ferestre sigure și cu un foarte bun raport preț/calitate. Poți alege dintre modelele de încuietori cu cilindru și cheie (care se pretează și la ușile PVC culisante, de exemplu) sau siguranțe simple, existând și opțiunea echipării cu alarmă sonoră a sistemului de siguranță a ferestrei, în cazul forțării geamului.

Sistemele de intredeschidere ferestre sunt concepute sa mentina fereastra intredeschisa, pentru a permite ventilarea interiorului casei in siguranta, fara ca fereastra sa se tranteasca (in cazul curentilor de aer de exemplu). Datorita pozitiilor de blocare reglabile, se poate alege gradul de deschidere al ferestrei.

Related posts

Avantajele mochetei în amenajările interioare

Adina Meyers

Brico Dépôt deschide sase depozite noi

Adina Meyers

Masti de fata Dermaglin pentru o ingrijire optima a tenului

Adina Meyers