Stilul de inspirație hollywoodiană este descris de către specialiştii în design internaţionali ca „over the top”. Casele sunt decorate cu numeroase accesorii strălucitoare şi ieşite din tipare, de pe platourile de filmare de la Hollywood. Acest stil adoptat în amenajări este perfect pentru locuinţele cu suprafeţe generoase, dar şi pentru cluburi sau restaurante. Este un stil elegant, care iese în evidenţă.

Dacă eşti fanul epocii în care Humphrey Bogart şi Audrey Hepburn străluceau sau se pregăteau să cucerească Cetatea Filmului, atunci cu siguranţă această epocă poate fi adusă şi în locuința ta, cu ajutorul câtorva elemente.

Vibeul „Glitz & Glam” al acestei teme vintage poate fi atins uşor cu ajutorul cromaticii. Pentru o casă în stil hollywoodian poţi opta pentru două variante coloristice. Una este alb cu negru şi elemente metalice, aurii cu argintii. Te poţi juca cu alb şi negru pe podele, din marmură sau gresie, şi poţi aduce accente roşii. A doua variantă ar fi tonuri calde de maro, ivoar şi elemente metalice, iar ca accente colorate optează pentru bleu.

Locuința ca o piesă de expoziție

Detaliile sunt extrem de importante, tocmai de aceea accesoriile trebuie să arate impecabil. Printre cele mai îndrăgite şi utilizate în acest stil sunt corpurile de iluminat cu numeroase cristale, lampadarele, dar şi acelea care seamană cu sistemele de iluminat de pe platourile de filmare. Totul trebuie să emane lux şi eleganţă.

La capitolul materiale această epocă s-a evidenţiat prin cele luxoase, cum este satinul, mătasea şi şifonul.

Idei stilistice & obiecte decorative de inspiraţie hollywoodiană

  • O clachetă şi o statuetă aurie sunt decoraţii care nu trebuie să lipsească.
  • Scaunele clasice pot fi înlocuite cu unele care seamănă cu cele care au regizorii.
  •  Un „wall of fame” cu fotografii în alb cu negru ale membrilor familiei sau a idolilor tăi.
  • Obiecte muzicale retro: patefon

Related posts

Casa luminoasa si eco

Adina Meyers

Vechea Gardă (THE OLD GUARD) cu Charlize Theron, lansare internațională pe Netflix – FOTO&VIDEO

Adina Meyers

Humanic – White Delight

Adina Meyers