Practic

Curatenie de primavara in dulapuri

Bucuria datorata temperaturilor mai blande pluteste in aer, insa trebuie sa dai piept cu realitatea: dulapul tau nu este pregatit pentru primavara. Vrei, nu vrei, va trebui sa-i faci loc printr-o reorgnizare a dulapului si garderobei pe care noi o numim „marea curatenie de primavara”. Alege o zi libera de sambata, inarmeaza-te cu o cafea si muzica buna si spor la treaba!

Va trebui sa scoti tot din dulap, si hainele de iarna si cele de primavara pe care le-ai tinut ascunse pana acum. Apoi urmeaza cel mai greu pas: sa alegi ce merita un loc in garderoba ta si ce trebuie sa fie dat la o parte. Suna simplu, insa suntem convinsi ca esti atasat emotional de majoritatea lucrurilor pe care le ai.

O metoda care da roade este sa iti pui cateva intrebari despre fiecare piesa vestimentara: iti aduce bucurie? Ai purtat-o macar o data in ultimul an? Daca are mici defecte precum un nasture lipsa sau un fermoar stricat, iti vei gasi timp sa le remediezi? Poti sa o dai cuiva care s-ar bucura mai mult? In functie de ce raspunsuri dai, vei avea mai multe gramezi de haine sortate, dintre care doar o parte vor ajunge din nou in dulap.

A venit momentul in care te vei gandi cum anumite sa ordonezi hainele in dulap. Acest demers tine foarte mult de stilul tau, insa consilierii din domeniu insista ca majoritatea pieselor vestimentare trebuie sa stea la vedere, astfel incat sa nu uiti de ele si sa-ti dai seama sezonul urmator ca nu le-ai purtat suficient de des.

De asemenea, o organizare bazata pe categorii de culori si pe tipuri de vestimentatie te va ajuta sa economisesti timp dimineata. Ce sa mai, un dulap eficient, inseamna o zi mai lunga, dar si o casa mai fericita! Mai mult, acest tip de organizare te ajuta sa faci fata cu brio perioadelor de tranzitie, ca primavara, in care se intampla sa porti frecvent articolele de iarna cu cele mai subtiri, pentru sezonul cald.

De vreme ce stii ce haine raman in dulap si cum vrei sa le organizezi, este timpul sa te gandesti la cateva accesorii pentru dressing-ul tau, astfel incat sa rezolvi atat problema spatiului, dar si pe cea a expunerii.

Aceste accesorii pot porni de la suplimentarea rafturilor, la cutii pe suport de glisare pe care le poti utiliza la separarea sosetelor si a altor textile de mici dimensiuni, de la o bara noua pentru umerase la sisteme de depozitare verticala a camasilor si pantalonilor.

Ce zici, te-am convins sa ataci cu speranta „marea curatenie de primavara”?

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Baie cu dotari complete

Adina Meyers

Ne dorim case cât mai securizate. Ce măsuri poţi lua?

Adina Meyers

Cum să decorezi de Crăciun camerele celor mici

Adina Meyers