Home

Cum să oferi cele mai inspirate cadouri de casă nouă? 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/mGZX2MOPR-s

Ai o prietenă sau un amic ce tocmai s-a mutat în casă nouă? Un cuplu la care ții și-a îndeplinit visul de a se muta la casă? Vărul tău este proaspăt căsătorit și a primit în dar o locuință unde să îi creeze propria familie? Aceste prilejuri sunt tocmai bune pentru un dar pe măsură.

Tradiția de a oferi un dar de casă nouă este împrumutată din America, unde localnicii vin la noua casă cu diverse daruri și mâncare pentru a celebra acest pas important. Înainte de a pleca în căutarea darului perfect de casă nouă este important să iei în calcul stilul de viață și preferințele pe care le au în amenajarea locuinței. 

Spre exemplu, dacă noii proprietari au un stil de viață mai extravagant este de la sine înțeles faptul că nu poți cumpăra un cadou ieftin, din magazinele de tipul mass-market sau care se găsesc în orice lanț de magazine. Axează-te pe daruri cât mai personale, care să le fie de mare ajutor în noua locuință.

Cum alegi darurile de casă nouă?

Înainte de a face un brainstorming despre ce ar fi bine să oferi în dar de casă nouă, gândește-te la relația pe care o ai cu persoana respectivă și ce vrei să transmiți prin cadoul tău. Asta te va ajuta să îți restrângi posibilitățile și nu va mai trebui să cauți ore în șir în magazine un cadou de efect.

Spre exemplu, dacă îți este prieten apropiat și îl cunoști îndeajuns de bine, cadoul pe care îl oferi trebuie să îi exprime personalitatea. În cazul în care este un coleg de muncă cu care te înțelegi bine și îi apreciezi munca de zi cu zi, cadoul trebuie să manifeste acest lucru. Dacă persoana are o semnificație importantă în viața ta oferă-i un cadou de casă nouă care să îi arate cât de mult o apreciezi și o iubești.

Un alt element de luat în considerare este că darul de casă nouă nu trebuie ales precum cel pentru o zi onomastică sau o aniversare. De asemenea, este indicat să eviți decorațiunile simple, ce nu aduc niciun plus de personalitate locuinței.

Cele mai bune idei de casă nouă

Majoritatea celor care s-au mutat în casă nouă își decorează casa după bunul plac, iar românii țin foarte mult la amintiri. Pe acest lucru trebuie să te bazezi atunci când mergi în căutarea darului perfect.

Cadouri pentru living și holul de la intrare

Livingul este o cameră importantă din locuință – locul unde își petrec timp prețios cu familia și prietenii, de aceea trebuie amenajat ținând cont de funcționalitate. O bună metodă de a personaliza acest spațiu poate fi prin intermediul unui tablou de tip feng shui. Descoperă tablouri personalizate pentru o casă în deplină armonie, care să atragă energii pozitive. 

În cazul în care persoana are ca hobby pictura, la fel de potrivit este și un tablou canvas, printat cu imaginea unei muze va fi o adevărata sursă de inspirație. Pentru un cuplu pasionat de vacanțe o bună opțiune este un tablou cu cele mai populare atracții turistice.

Cadouri pentru dormitor

În cazul unui dormitor, cadourile de casă nouă sunt puțin mai greu de ales. Asta pentru că fiecare persoană consideră această încăpere un spațiu intim. O bună idee este un tablou imprimat pe canvas, cu poze de familie, din copilărie, cu copii, bunici, părinți, fotografii de cuplu sau cu alte persoane importante din viața celui care urmează să primească darul. 

Cadouri pentru bucătărie

Aceasta este, fără doar și poate, cea mai importantă încăpere din întreaga locuință. Oamenii gătesc și se bucură de masă alături de persoanele importante din viața lor, de aceea ambientul trebuie să fie estetic, dar mai ales funcțional. Dacă mergi pe ideea unui tablou așezat la loc de cinste în bucătărie poți opta pentru unul cu print cu poze artistice cu condimente pe farfurie, citrice colorate, gogoși cu glazură pastelată, iar dacă sunt o familie care trăiește sănătos, optează pentru fotografii cu diverse alimente verzi.

Related posts

DIY: Cum se monteaza corect un termosistem cu vata minerala bazaltica

Adina Meyers

Call for Architects and Designers pentru albumul „Lifestyle Design Interior” 2021

Adina Meyers

An old wooden shed was transformed into a beautiful chalet

Adina Meyers