Poate ca nu ne dam seama de acest lucru, insa bucataria putem spune ca reprezinta inima casei noastre. Aceasta incapere este una in care petrecem o buna parte din timp, aici fiind locul in care ne bem cafeaua de dimineata, luam masa sau gatim. De ce sa nu beneficieze asadar de un tratament special atunci cand vine vorba de amenajarea sa?

Nu vom discuta astazi despre amenajarea completa a bucatariei tale, ci vom incerca sa iti oferim cateva sfaturi care sa te ajute sa schimbi aspectul acesteia fara a face modificari radicale si care presupun costuri mari.

Ideea de baza este aceasta: bucataria trebuie sa fie functionala. Aceasta incapere nu va fi privita drept o opera de arta, deci nu exagera foarte mult cu elementele de decor. Scopul tau principal este acela de a avea o bucatarie functionala, care sa te ajute sa prepari rapid mancarea si sa iti puna la dispozitie tot ceea ce ai nevoie pentru aceasta activitate. Nu trebuie sa neglijam insa nici estetica sa.

Pentru a imbunatati aspectul bucatariei noastre un prim pas pe care trebuie sa il facem este sa gasim punctul slab al acesteia. Nu de putine ori un obiect vechi care si-a pierdut din stralucirea de altadata poate strica intregul decor, lucru valabil si in ceea ce priveste o chiuveta zgariata si plina de calcar. Lucreaza asupra acestui aspect si incearca sa elimini problemele. Cu siguranta nu vor trece neobservate.

Un alt lucru simplu si fara costuri foarte ridicate pe care il putem face este sa schimbam covorul sau perdeaua. Cu ajutorul lor putem oferi bucatariei noastre un aer proaspat intr-o clipa.

Daca nu dispunem de bugetul necesar pentru a schimba mobila din bucatarie atunci o solutie ieftina la care putem apela este modificarea pur si simplu a acesteia. Sunt foarte multe modalitati de a transforma dulapurile in unele mult mai atragatoare.

Lumina joaca un rol important in cazul oricarei incaperi. Este asadar de la sine inteles faptul ca schimbarea corpurilor de iluminat va duce si ea la obtinerea unui aspect proaspat al bucatariei tale. O idee buna este ca pe langa iluminarea de baza sa apelam si la cea de accent, care ne ajuta sa punem in valoare anumite zone (ca de exemplu, cea in care gatim, unde se afla aragazul si asa mai departe).

Dupa cum ai putut observa, procesul de schimbare al aspectului pe care il are bucataria noastra nu trebuie sa fie intotdeauna unul dificil si costisitor. Trebuie doar sa stim cum sa gandim simplu, fara a ne complica inutil, fara motiv.

 

Related posts

Stilul scandinav în living

Adina Meyers

Camera copilului, un proiect serios. Ambientul si culorile.

Adina Meyers

5 scenarii pentru un living perfect

Adina Meyers