Amenajari Interioare

Cuptorul cu microunde se poate dovedi un prieten bun in bucatarie – afla cum il alegi pe cel mai potrivit pentru tine

In anii ‘40 ai secolului trecut a aparut pe piata un nou electrocasnic creat special pentru incalzirea si prepararea rapida a alimentelor. Este vorba de cuptorul cu microunde, care a fost primit destul de bine, devenind in momentul de fata unul dintre cele mai cumparate electrocasnice.

Cum functioneaza mai exact un astfel de aparat? Dupa cum ne spune chiar numele pe care il are, el se foloseste de microunde care actioneaza asupra alimentelor facandu-le sa se incalzeaza. Moleculele de apa care sunt supuse unui camp electromagnetic vor incepe sa se roteasca foarte rapid, iar datorita frecarii dintre ele se genereaza caldura care duce la incalzirea preparatelor.

Cuptorul cu microunde vine la pachet cu mai multe avantaje. In primul rand, acesta ne ajuta sa preparam mult mai rapid unele alimente, ceea ce inseamna ca vom economisi din timpul nostru si-asa foarte limitat. De asemenea, putem sa il folosim pentru reincalzirea mancarii, dar si atunci cand avem nevoie de o decongelare rapida a alimentelor.

Un alt mare avantaj adus de cuptorul cu microunde este acela ca nu trebuie sa adaugam grasimi atunci cand gatim prin intermediul sau.

Trebuie spus ca alimentele gatite la microunde nu sunt periculoase pentru sanatate, lucru care ne este spus chiar de catre specialisti. Acestia dupa mai multe experimente au ajuns la concluzia ca nu sunt distruse vitaminele si proteinele din alimente mai mult decat daca am folosi o alta metoda de preparare termica.

Acum ca am aflat cateva lucruri destul de interesante despre acest electrocasnic, cel mai probabil te intrebi cum stii ca ai ales un cuptor cu microunde de calitate. Pana la urma oferta magazinelor este una bogata in optiuni, iar acest lucru poate face destul de dificila alegerea. O sa incercam in randurile urmatoare sa iti oferim cateva sfaturi care sa te ajute sa cumperi un cuptor cu microunde potrivit pentru nevoile tale.

Incepem prin a-ti spune ca sunt doua tipuri de cuptoare disponibile pe piata, si anume cele standard (clasice – au ca avantaj pretul mic) si cele incorporabile (care se pot incadra in mobilierul bucatariei, astfel incat sa avem parte de un decor modern si sa economisim spatiu).

In ceea ce priveste caracteristicile tehnice, sunt trei mari aspecte care trebuie avute in vedere: puterea cuptorului cu microunde, capacitatea pe care o are acesta si functiile care ne sunt puse la dispozitie.

Puterea este prima pe lista noastra, iar aceasta de obicei pleaca de la 600 W in cazul modelelor mai ieftine si poate depasi 1500 W daca vorbim de cele mai scumpe. Puterea este cea care ne spune cat de repede se va realiza incalzirea alimentelor. Noi suntem de parere ca un model cu o putere de pana la 1000 W este suficient pentru utilizatorul casnic care nu doreste sa investeasca foarte mult.

Capacitatea trebuie aleasca in functie de cat de mare este cantitatea de mancare pe care vrem sa o incalzim sau gatim. Capacitatea poate fi de 17 – 30 de litri, iar pentru utilizatorul casnic este mai mult decat suficient atat. In cazul modelelor care au o capacitate de 30 de litri avem avantajul ca putem prepara rapid o pizza mai mare, de exemplu.

Programele / functiile speciale au si ele un rol foarte important in alegerea pe care trebuie sa o facem. Majoritatea dintre noi folosim cuptorul cu microunde doar pentru a incalzi mancarea si pentru a face popcorn, insa cu functiile potrivite utilitatea acestuia poate fi mult mai mare.

  • Functia de dezghetare ar trebui sa faca parte din dotarea acestuia deoarece te va ajuta sa dezgheti mult mai rapid alimentele congelate atunci cand vrei sa gatesti, fara a mai trebui sa astepti ore in sir.
  • Grillul – acesta a inceput sa se gaseasca in dotarea majoritatii modelelor de pe piata (ne ajuta de exemplu atunci cand vrem sa preparam un pui grill)
  • Functia de autocuratare – elimina grasimea si murdaria

 

Related posts

Cum să organizezi o baie pentru mai mult spațiu?

Adina Meyers

Cum poți să antichizezi obiectele decorative

Adina Meyers

Idei pentru decorarea dormitorului

Adina Meyers