Amenajari Interioare

Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa cumperi un calorifer electric

Sezonul rece a inceput sa bata la usa, iar temperaturile care noaptea se apropie tot mai mult de pragul de 0 grade Celsius ne fac sa cautam solutii cat mai eficiente de incalzire a locuintei noastre. In articolul de azi vom incerca sa iti oferim una dintre solutiile destul de eficiente atunci cand vine vorba de reducerea costurilor la factura de la intretinere – caloriferul electric.

Nu tot timpul avem nevoie sa incalzim intreaga locuinta, fiind momente in care vrem sa ne bucuram de caldura doar in anumite zone, fiind vorba de cele in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului. Sa oprim caldura nu este insa tot timpul o solutie de luat in calcul, iar asta pentru ca frigul se va instala destul de repede. Ce putem face in schimb? In ultima perioada tot mai multe persoane au inceput sa isi indrepte atentia catre caloriferul electric. Motivul? Pe piata gasim o varietate de modele, care se pliaza perfect pe fiecare tip de buget.

Am observat ca sunt foarte putini cei care intr-adevar stiu ce este si cum functioneaza un astfel de calorifer electric. Trebuie asadar spus ca vorbim de un calorifer metalic care este umplut cu ulei in care se afla o rezistenta prin care trece curentul electric, lucru care duce la incalzirea acestuia. Caldura rezultata  se va disipa prin incapere, ceea ce va duce la cresterea temperaturii in camera in care este folosit caloriferul. Suna simplu, nu-i asa?

Oricat de simplu ar suna principiul de functionare, tot trebuie sa fim atenti inainte de a cumpara un calorifer electric, tocmai din cauza ofertei variate, care poate face dificila alegerea. Sunt cateva caracteristici tehnice importante pe care tu va trebui sa le ai in vedere, iar despre acestea o sa discutam mai multe in continuare.

O prima caracteristica importanta (putem spune chiar cea mai importanta) este puterea maxima pe care o are caloriferul electric. De ce? Pentru ca ea ne spune cu aproximatie care este capacitatea de incalzire a sa, precum si rapiditatea cu care se realizeaza incalzirea incaperii. In cazul in care locuinta ta este una destul de spatioasa atunci este bine sa optezi pentru un model care sa aiba o putere maxima destul de mare.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este existenta a cat mai multor trepte de putere. Asta pentru ca nu vei avea nevoie mereu de puterea maxima a caloriferului, ci vei dori uneori sa il folosesti la o putere cat mai mica sau una care sa ne ajute sa intretinem temperatura atinsa in camera. Sunt multi care la inceput pornesc caloriferul la puterea sa maxima, astfel incat sa se realizeze intr-un timp cat mai scurt incalzirea camerei pana la temperatura dorita, urmand ca mai apoi sa o scada gradual, pana la punctul in care se va urmari doar mentinerea temperaturii atinse. Acest mod de folosire ajuta inclusiv la economie, deoarece consumul energetic va fi unul mai mic.

Numarul de elementi este de asemenea o caracteristica de luat in calcul, deoarece ne spune cat de eficient este modelul pe care am pus ochii. Noi suntem de parere ca un calorifer electric eficient trebuie sa aiba cel putin 9 elementi, recomandat fiind insa 12 sau chiar mai multi daca bugetul ne permite acest lucru.

 

Related posts

Trucuri pentru utilarea si mobilarea spatiului de birou

Adina Meyers

Covorase profesionale pentru o cea mai buna prima impresie

Adina Meyers

Cum se face automatizarea locuinței

Adina Meyers