Nimic nu se compară cu sentimentul acela plăcut când ajungi acasă, după o zi grea de muncă, te descalți și pășești pe un covor moale și prețios care îți induce imediat o stare de liniște. 

Covorul este un element central al oricărei case și pe care trebuie să știi cum îl alegi. Așadar, iată câteva sfaturi utile despre cum alegi covorul pentru acasă.

Înainte de a merge într-un magazin să îți alegi covorul, trebuie să îți răspunzi singur la câteva întrebări. 

Ce destinație are camera în care vei folosi covorul 

Este o cameră unde îți petreci mult timp sau una unde intri mai degrabă ocazional. În același timp, atunci când alegi covorul trebuie să te mai gândești la cât de mult trafic va fi în camera respectivă. În acest fel, îți vei da seama, în primul rând, de materialul din care îți vei alege covorul, cât și de dimensiuni.

Care este stilul camerei în care vei utiliza covorul

O cameră modernă cere un covor modern, la fel cum o cameră rustică cere un covor rustic. Poate îți este greu să îți încadrezi camera într-un stil anume. În acest caz, atunci când alegi covorul trebuie să ai în minte ce culori au restul de textile care compun camera și ce imprimeuri. Ca și  sfat general, gândește-te care este culoare dominantă în cameră, apoi alege pentru covorul tău cel nou o culoare complementară celei dominante. Iar dacă nu ști care poate fi culoarea complementară, cere sfatul vânzătorului.

Cât de multă lumină pătrunde în camera respectivă

Lumina influențează și reflectă culorile dintr-o casă, așa că atunci când îți alegi covorul, este bine să ai în minte lumina de acasă de la tine și nu cea de la magazin. În plus, scoate covorul pe care l-ai ales la lumina naturală de afară, znainte de a-l cumpăra pentru a înțelege mai bine care este culoarea lui, independentă de cea din magazin. 

Care sunt cele mai noi materiale de pe piață

Atunci când îți alegi covorul, este important să știi și care sunt cele mai noi materiale de pe piață. Dacă acum câțiva ani nu cunoșteam decât materiale care absorbeau și rețineau praful, în prezent, specialiștii au dezvoltat tehnologii care pur și simplu te surprind: există tehnologii care reduc capacitatea fibrelor de a absorbi lichide sau fibre cu compuși speciali care nu permit prafului să se așeze pe covorul tău.

Foto: Carpet Vista, Pinterest

Related posts

Amenajare modernă cu accente industriale

Adina Meyers

Mansarda din casa de la tara

Adina Meyers

6 dispozitive smart care nu trebuie să lipsească din casa ta

Adina Meyers