Atunci cand vine vorba de organizarea unei petreceri (chiar si a uneia mici, cu putini musafiri) uitam sa ne mai distram sau pur si simplu suntem atat de obositi din cauza pregatirilor incat nu mai avem nici un chef de petrecere. Acest lucru se datoreaza tocmai faptului ca ne pregatim prea mult casa pentru petrecerea respectiva.

In randurile urmatoare iti vom oferi cateva sfaturi care sa te ajute sa te simti si tu bine atunci cand organizezi o petrecere la tine acasa. O sa vezi ca nu va fi deloc greu sa faci asta.

Primul lucru pe care te sfatuim sa il faci este sa nu mai acorzi chiar atat de multa importanta curateniei. Cel mai probabil dupa ce petrecerea s-a incheiat va trebui sa o iei de la capat, asadar nu e deloc practic sa facem curatenie generala inainte. Desigur, asta nu inseamna ca ne vom primi musafirii in dezordine si mizerie.

Ce iti recomandam noi? In loc sa petreci ore in sir facand curatenie, pur si simplu foloseste mopul pentru a curata podelele din camere in care isi vor petrece timpul musafirii tai. De asemenea, sterge praful de pe suprafetele aflate la nivelul ochilor sau care vor fi folosite de musafiri. Singura incapere in care va trebui sa iti dai silinta in privinta curateniei este baia. Asta pentru ca aici mereu vor sari in ochi micile imperfectiuni.

Crearea unei ambiante placute este de asemenea o necesitate. Asadar urmatorul lucru pe care tu va trebui sa il faci in pregatirea casei pentru o petrecere este sa iti indrepti atentia catre iluminat. O lumina difuza va contribui mereu la o atmosfera placuta, mai ales in combinatie cu muzica din surdina. Lampile pentru masa, lampadarele, lampile de pe perete si chiar lumanarile isi vor arata adevarata utilitate intr-o astfel de situatie.

Sa fii o gazda buna este de asemenea important. Asta inseamna sa stii cum sa fii alaturi de musafirii tai, fara insa a te neglija pe tine si a uita sa te distrezi. Sunt sanse mari ca cei invitati sa nu se cunoasca intre ei. In aceasta situatie va trebui sa faci prezentarile si sa incerci sa ii faci sa interactioneze intre ei (sunt foarte multe metode prin care sa faci asta, inclusiv prin jocuri sau initierea unor discutii libere).

Daca ai pregatit si o masa delicioasa atunci e bine sa stii care este exact momentul in care sa o servesti. Cu siguranta nu iti doresti ca imediat dupa ce au ajuns la tine acasa sa iti pui musafirii la masa sau sa ii faci sa se simta ca si cum ar trebui sa stea neaparat jos. Cel mai bine este sa lasi ca totul sa decurga natural. Suntem de parere ca in jur de 45-60 de minute de la inceperea petrecerii este un timp rezonabil de asteptat pana la servirea mesei.

Related posts

Sugestii de amenajare pentru un balcon ce are o suprafata mica

Adina Meyers

Cum puteti reutiliza paletii in designul interior

Adina Meyers

Cum sa iti amenajezi locuinta in stilul shabby chic

Adina Meyers